Pagina inhoud


Witlof wordt vaak in de oven bereid met bijvoorbeeld ham en kaas. Ook kan het in soep worden verwerkt. Andere bereidingsmethoden zijn roerbakken of stoven en opdienen met een hollandaisesaus als "witlof à la crème".
Wij doen het nu eens anders en paneren de rolletjes gevuld met kaas, met koolhydraatarm paneermeel en bakken het kort in de pan in ruim boter.
De kort van de gepaneerde witlof rolletjes is lekker knapperig en geeft een extra dimensie aan het gerecht. Dit is weer eens iets anders en een nieuw idee die ik ineens had. Je kent het vast wel dat je eigenlijk alles wel al eens gegeten hebt en nu eens iets nieuws en anders wilt. Probeer dan dit recept eens, een aanrader.
Porties | Prep Tijd |
4 personen | 20 minuten |
Kook Tijd |
7 minuten |
|
|
![]() |
Witlof wordt vaak in de oven bereid met bijvoorbeeld ham en kaas. Ook kan het in soep worden verwerkt. Andere bereidingsmethoden zijn roerbakken of stoven en opdienen met een hollandaisesaus als "witlof à la crème".
Wij doen het nu eens anders en paneren de rolletjes gevuld met kaas, met koolhydraatarm paneermeel en bakken het kort in de pan in ruim boter.
De kort van de gepaneerde witlof rolletjes is lekker knapperig en geeft een extra dimensie aan het gerecht. Dit is weer eens iets anders en een nieuw idee die ik ineens had. Je kent het vast wel dat je eigenlijk alles wel al eens gegeten hebt en nu eens iets nieuws en anders wilt. Probeer dan dit recept eens, een aanrader.
|
Ingrediënten
- 8 stronken witlof
- 8 plakken gekookte beenham
- 2 plakjes raclettekaas of cheddar, in vier stukken
- 3 el roomboter ghee of kokosolie
- peper en zout
- 2 eieren
- 2 el geroosterd sesamzaad
- 6 el spekknabbel bacon gemalen
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
- Verwijder de harde kern van het witlof en kook de hele witloofstronken 5 min. in licht gezouten water. Giet af en laat goed uitlekken.
- Maak paneermeel door de spekknabbels in een blender fijn te malen. Kruid het paneermeel met peper en zout en meng met de geroosterde sesamzaadjes.
- Klop de eieren los met een vork. Snij de plakken kaas in 4.
- Snij de witlofstronken in de lengte open en beleg met 1/4 plakje kaas. Wikkel elke gevulde stronk witlof in 1 plakje ham.
- Wentel de witlof rolletjes in het los geklopte ei en daarna in het gekruide paneermeel tot de rolletjes volledig bedekt zijn met paneermeel.
- Smelt de boter in een pan en bak de rolletjes ± 2 min. goudbruin aan elke kant.
Notities
Let op: Onze recepten zijn berekend met een Amerikaans voedingswaardesysteem.
Dit betekent dat je de vezels van de koolhydraten moet aftrekken in de onderstaande voedingswaarde tabel!
Wij hebben dit al voor je gedaan en per portie bevat dit gerecht 5 gr koolhydraten.
Geschikt voor : strenge en afvalfase fase.
Voedingswaarde
Gepaneerde witlofrolletjes
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 414
Calorieën uit Vetten 270
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 30g
46%
Verzadigd Vet 13g
65%
Meerv. Onverzadigd Vet 3g
Enkelv. Onverzadigd Vet 8g
Cholesterol 187mg
62%
Natrium 1247mg
52%
Kalium 1032mg
29%
Totaal Koolhydraten 13g
4%
Voedingsvezels 8g
32%
Suikers 4g
Eiwitten 26g
52%
Vitamine A
238%
Vitamine C
75%
Calcium
27%
Ijzer
22%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.
Deel dit Recept
Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.