Franse uiensoep

Franse uiensoep met koolhydraatarm brood en gesmolten Gruyère. Een smakelijke uiensoep die bijna hetzelfde is als het origineel. Er is witte wijn in deze soep verwerkt. Nu zul je denken, witte wijn?? Dat mag toch niet? Deels heb je hierin gelijk. Als je in de afvalfase zit kun je de wijn beter even laten voor wat het is. Ondanks dat je de wijn inkookt, vervliegt niet alles. Het kan wel degelijk invloed hebben op je ketose en je kan ervan uit ketose vliegen. Dus daarom is mijn advies, om deze soep pas te nemen als je rondom de 40 gr koolhydraten per dag zit. Dan ben je meestal al een poosje bezig en weer aan het opbouwen in koolhydraten , daar past deze soep dan prima in. Gruyère kaas komt uit Zwitserland en is gemaakt van koeienmelk. Gruyère is uitstekend geschikt voor op brood, in tosti's en voor het gratineren van uiensoep. De kaas wordt geproduceerd met ongepasteuriseerde melk die verwarmd wordt tot 34°C. Vervolgens wordt de melk gestremd. De gestremde melk wordt vermalen tot korrels en deze worden weer verwarmd op 43°C. De temperatuur wordt nog even verhoogd tot 54°C. Hierna wordt de kaas in een vorm gegoten en geperst. De buitenkant wordt vervolgens gezouten en daarna twee maanden gerijpt op kamertemperatuur. Hierna kan de kaas voor langere tijd gerijpt worden in een vochtige kelder. Gruyère is een zoete kaas met een zoute bijsmaak. Als de kaas nog jong is, is hij nog romig en smaakt hij een beetje naar noten. Als de kaas meer gerijpt is, wordt hij droger. Net zoals vele andere kazen , past deze kaas uitstekend in een koolhydraatarme levenswijze. Heb je een koemelk allergie of lactose intolerantie, laat dan gewoon de kaas (en het brood) weg. Ook dan is het een lekker soepje. Je kunt de koolhydraatarme broodstengels maken en erbij eten. Of het Koolhydraatarm Tosti brood Zo heb je een warme en complete maaltijd.
Koolhydraatarm-Franse-uiensoep-slank4u2
Franse uiensoep
Stemmen: 3
Score: 2
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 porties 15 minuten
Kook Tijd
60 minuten
Porties Prep Tijd
4 porties 15 minuten
Kook Tijd
60 minuten
Koolhydraatarm-Franse-uiensoep-slank4u2
Franse uiensoep
Stemmen: 3
Score: 2
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 porties 15 minuten
Kook Tijd
60 minuten
Porties Prep Tijd
4 porties 15 minuten
Kook Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Eenheden:
Instructies
  1. Maak eerst je kha broodvariatie en laat dit afkoelen. Daarna rooster je dit goudbruin in een broodrooster.
  2. Neem een pan met dikke bodem op een middelhoog vuur en smelt de boter.
  3. Voeg de in ringen gesneden uien toe en laat het 30-35 minuten stoven onder af en toe roeren. Net zo lang totdat de uien heel zacht zijn en een mooie goudbruine kleur hebben.
  4. Voeg de wijn toe en kook 3 a 5 minuten totdat de wijn zeker voor de helft is ingekookt.
  5. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat de bouillon 20 minuten trekken. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Schep de soep in hitte bestendige soepkommen en leg het geroosterde brood erboven op en flink wat geraspte Gruyere kaas.
  7. Zet de kommen in de magnetron, ongeveer 1 minuut, totdat de kaas is gesmolten. Anders 2 a 3 minuten onder de gril totdat de kaas is gesmolten en bruin is.
Notities

Je kunt wijn pas beter nemen als je op of rond de 40 gr koolhydraten per dag zit en minder dan 10 kilo verwijderd bent van je streefgewicht. Als je een poosje bezig bent dan kan je lichaam wel iets hebben.
Ondanks dat de wijn inkookt, kun je er wel van stilstaan als je hier gevoelig voor bent.

Het brood is niet meegerekend in de berekening, dit moet je er nog apart bij rekenen, aangezien iedereen andere voorkeuren heeft of iets anders eet.
Dit gerecht heeft ongeveer 1 gr koolhydraten pp.(zonder brood).

Deel dit Recept

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.