Feestelijke carpaccio van hertenbiefstuk

Ik ben grote fan van Jamie Oliver. Helaas zijn oudere recepten niet altijd even koolhydraatarm, daar is hij nog niet aan begonnen. Maar ik heb hele goede hoop dat hij in de toekomst ook voor onze doelgroep lekkere recepten gaat maken. Na zijn televisie optreden van de week, bij de RTL4 Late Night show en zijn strijd tegen het suiker gebruik zal dit hopelijk niet al te lang duren. Hier een feestelijk gerecht van hertenbiefstuk carpaccio van zijn hand. Ik heb het ietwat aangepast om het koolhydraatarmer te maken, maar nog altijd zeer smakelijk en een pracht van een voorgerecht voor de kerst. In dit gerecht wordt sinaasappel gebruikt. Het is de rasp van een hele en sap van een halve. Het is dusdanig weinig, maar essentieel voor de smaak. Normaal gesproken mag je pas ander fruit in de laatste fase van het dieet, maar een kleine uitzondering kan voor een keer geen kwaad. Als je rasp gebruikt van citrusvruchten kun je het beste biologische citrus kopen omdat er nogal wat bestrijdingsmiddelen op gespoten worden. Je moet het in ieder geval heel goed schoon maken. Hertenbiefstuk kun je bij de Lidl kopen. Ik heb het van de week geprobeerd en het smaakt iets sterker dan biefstuk, maar heeft geen uitgesproken wild smaak.
Carpaccio van hertenbiefstuk
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Een heerlijk voorgerecht voor bij het kerstdiner.
Porties
8 personen
Porties
8 personen
Carpaccio van hertenbiefstuk
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Een heerlijk voorgerecht voor bij het kerstdiner.
Porties
8 personen
Porties
8 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
  1. Pureer de jeneverbessen met de olie met een staafmixer.
  2. Klop de azijn met het sinaasappelsap, de sinaasappelrasp en jeneverbesolie door elkaar (bewaar 1 eetlepel olie voor de biefstuk) en houd deze dressing zolang apart.
  3. Snijd de bieten met een mandoline in dunne plakjes en schep ze in een kom om met 2 eetlepels van de dressing.
  4. Wrijf 1 eetlepel jeneverbesolie in de hertenbiefstuk.
  5. Schroei het vlees rondom aan in een koekenpan.
  6. Neem van het vuur en laat het afkoelen.
  7. Rangschik plakjes biefstuk op een schaal, bestrooi ze met de hazelnoten, plakjes biet, blaadjes en het bieslook, en druppel er wat extra dressing over.
Notities

Recept Jamie Oliver, bewerkt door Jolanda Peeters

Deel dit Recept

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.