Pagina inhoud

De smaak en het mondgevoel van echte lasagne. Koolhydraatarm, dus echt zonder pasta. Het "echte" effect komt van de zelfgemaakte bladen en de gesmolten ricotta als alternatief voor de bechamelsaus. Kijk snel de vlog , maak en proef deze overheerlijke ovenschotel. Iedereen smult hier van mee.
Je wilt nooit meer anders.
Porties | Prep Tijd |
4 porties | 30 minuten |
Kook Tijd |
40 minuten |
|
|
![]() |
De smaak en het mondgevoel van echte lasagne. Koolhydraatarm, dus echt zonder pasta. Het "echte" effect komt van de zelfgemaakte bladen en de gesmolten ricotta als alternatief voor de bechamelsaus. Kijk snel de vlog , maak en proef deze overheerlijke ovenschotel. Iedereen smult hier van mee.
Je wilt nooit meer anders.
|
Ingrediënten
Lasagne bladen
- 2 eieren
- 120 gr roomkaas naturel zacht
- 25 gr parmezaanse kaas geraspt
- 200 gr mozzarella kaas geraspt
- 1/4 tl italiaanse kruiden gedroogd
- 1/4 tl knoflookpoeder
- 1/4 tl uienpoeder
Bolognese Saus
- 500 gr gehakt half om half
- 250 ml tomatensaus biologisch, glazen fles AH
- 75 gr mozzarella geraspt
- 6 el ricotta
- 1 el ui gesneden
- 1 tl italiaanse kruiden gedroogd
- 1 tl knoflookpoeder
- snuf zout en peper
- 3 el italiaanse kruiden vers en fijngesneden
- 2 teentjes knoflook fijngeperst
Porties: porties
Eenheden:
Instructies
Pasta bladen
- Het bereiden van de lasagne bladen duurt het langste, dus voel je vrij om dit van te voren te maken en te bewaren in de koelkast of vriezer.
- Verwarm de oven voor op 190 C graden. Leg op een bakplaat een vel bakpapier.
- In een grote kom mix je de zachte roomkaas en de eieren tot een romige massa. Voeg de Parmezaanse kaas, mozzarella, de Italiaanse kruiden, de knoflookpoeder en uienpoeder toe. Spatel of mix alles door elkaar. Soms zie je nog wat klontjes, mix dan nog eens goed door.
- Spreid het mengsel uit over de bakplaat in een rechthoekige vorm. Zorg dat het overal even dik is voor een gelijkmatig bak resultaat.
- Bak 20-25 minuten in het midden van de oven op 190 C graden.
- Haal de ovenplaat uit de oven en til het bakpapier op, deze leg je op een grote schaal. De schaal zet je minimaal 20 minuten in de koelkast totdat het een hard geheel is. Je haalt nu het lasagne blad van het bakpapier af en snijd het blad in 3 gelijke stukken.
Bolognese saus
- In een braadpan op medium vuur, rul je 500 gram gehakt , voeg dan de ui, knoflook , gedroogde Italiaanse kruiden, knoflookpoeder en een snuf zout toe en laat even bakken totdat het vlees bruin verkleurd.
- Voeg de tomatensaus aan het gehakt toe en zet het vuur iets zachter. Laat 10 minuten sudderen. Voeg de verse Italiaanse kruiden toe en laat kort even mee sudderen.
Opbouwen van de lasagne
- Leg een derde deel van de gehaktsaus op de bodem van een ovenschaal. Leg hierboven op een lasagne blad, smeer 3 el ricotta uit over het lasagne blad en 1/3 deel van de geraspte mozzarella. Vervolgens weer een deel van de gehaktsaus en herhaal de stap zoals hierboven beschreven. Je hebt nu een lasagne blad boven op liggen. Hierover heen doe je het restant van de gehaktsaus en strooit er de resterende mozzarella over uit. nog een snufje gedroogde Italiaanse kruiden erover heen en evt. zwarte peper.
- Bak 20 minuten in de oven op 190 C graden.
Notities
Let op: Onze recepten zijn berekend met een Amerikaans voedingswaardesysteem.
Dit betekent dat je de vezels van de koolhydraten moet aftrekken in de onderstaande voedingswaarde tabel!
Voedingswaarde
"Echte" Lasagne
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 775
Calorieën uit Vetten 495
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 55g
85%
Verzadigd Vet 28g
140%
Meerv. Onverzadigd Vet 2g
Enkelv. Onverzadigd Vet 19g
Cholesterol 320mg
107%
Natrium 1339mg
56%
Kalium 792mg
23%
Totaal Koolhydraten 10g
3%
Voedingsvezels 1g
4%
Suikers 4g
Eiwitten 59g
118%
Vitamine A
27%
Vitamine C
16%
Calcium
54%
Ijzer
27%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.
Deel dit Recept
Wel, ik reageer niet snel, maar dit keer moét ik het kwijt. Heb het net gemaakt en opgegeten en het is heerlijk! Zéker voor herhaling vatbaar! Bedankt voor het recept.
Leuk om te horen Linda, dank je wel 🙂