Pagina inhoud
- 1 ui
- 2 knoflooktenen
- 1 rode paprika
- 250 gr kipgehakt
- 1 courgette
- 2 el olijfolie
- 1 el italiaanse kruiden
- peper en zout
- Verwarm de oven voor op 200C. Snipper de ui en pers de knoflook fijn, Snijd de paprika in blokjes.
- Snijd de courgette in de lengte doormidden en schraap met een theelepel de kern met de zaden eruit. Snijd dit in kleine blokjes en stukjes en voeg dit toe aan het braadmengsel. Leg de courgette helften in een ovenschaal.
- Verhit de helft van de olijfolie in een braadpan en rul het kipgehakt 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak 1 minuut mee, Voeg de rode paprika toe en bestrooi met peper en zout en Italiaanse kruiden en bak nog 2 minuten op hoog vuur.
- Verdeel het gehaktmengsel over de 2 courgette helften, besprenkel met de overige olijfolie en bak 15 a 20 minuten in de oven. Als je teveel mengsel hebt voor de 2 helften, leeg je het ernaast in de ovenschaal. Strooi er evt kaas over heen.
- Verdeel de courgettes en het mengsel over de borden en bestrooi nog eens met peper en zout naar smaak. Gebruik het bakvocht uit de ovenschaal om over het gerecht te sprenkelen.
Tip:
- bestrooi het gerecht met kaas voor het de oven in gaat
- het gehakt past niet in de courgette helften. al het gehakt en groenten wat er niet in past kun je er gewoon naast scheppen
- je kunt de courgette ook alleen vullen met het gehakt met Italiaanse kruiden en peper en zout, dan de kaas erover heen strooien. Het groenten mengsel bak je dan apart van het gehakt en schep je los in de ovenschaal.
- wil je sneller klaar zijn, snijdt dan de courgette in blokjes bij stap in. Stap 3 en 4 kun je dan overslaan.
Voor het gezin kun je zilvervliesrijst erbij maken.
Foto en recept Jolanda Peeters
Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.