Chocolade noten mug cake
Lekker, snel en simpel, daar hou ik van en ik denk de meeste van jullie ook.
Deze mug cake voldoet aan die eisen en kun je op elk gewenst moment van de dag vers maken.
Glutenvrij, koolhydraatarm, zuivelvrij en vegetarisch. Je kunt proberen het ei vrij te maken door het ei te vervangen door 1 el chia zaden met 3 el water en hier een papje van te maken en even te laten staan. Wellicht wat meer water toevoegen i.v.m. de droogheid van de cake.
Deze mug cake kun je als ontbijt gebruiken, maar ook als 2 tussendoortjes. Je doet het dus in een beker of in 2 kopjes. Vermeerder je het beslag, dan heb je een leuk toetje na een diner. Een toef zelf geklopte slagroom en wat geraspte 85% chocolade erop en smullen maar.
Het beslag kun je in de koelkast een dag bewaren. Je kunt het ook in een bakje meenemen naar je werk en daar in een beker in de magnetron doen.
Je kunt variëren met de hoeveelheid chocoladestukjes en in plaats van gehakte walnoten, gehakte hazelnoten, amandelen, macadamia of pecan gebruiken. Je kunt ze ook weglaten.
De amandelmeel kun je vervangen door 1 el kokosbloem, een paar el water en een extra ei.
Voor diegene die niet van magnetron voedsel houden, doe het in een ovenvast schaaltje en bak het 10 a 20 minuten op 150 graden. Hou het in de gaten aangezien het maar een kleine hoeveelheid is en snel droog wordt of verbrand.
Het principe van een mug cake is alle ingrediënten in een mok goed mengen en in de magnetron zetten, binnen 3 minuten heb je een lekker ontbijtje of tussendoortjes.
Het is overgewaaid uit de USA en vind nu in Nederland een goede bodem. Zelfs in de winkel ligt al kant en klare mugcake uit een zakje. Echter vol met suiker, dus die kunnen we niet gebruiken. Dan maken we het maar weer zelf.
Chocolade-noten mug cake
Stemmen: 2
Score: 3.5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Snel, simpel en makkelijk ontbijt of tussendoortje voor elk moment van de dag.
Wat een heerlijke site! Ik zou heel graag de chocolade-mug cake willen maken, maar ik heb geen magnetron. Hoe lang moet ik de cake bakken in de oven op hoeveel graden? Bedankt!
Dank je wel voor de complimenten! bakken in de oven heb ik nog niet zelf geprobeerd, maar ik zou het niet hoger dan 160 graden doen en dan 10 minuutjes, even kijken of het gaar is en anders wat langer. Ligt een beetje aan de oven, de gewone oven werkt beter dan de combi oven.
Dankjewel voor de snelle reactie. Het is gelukt! Ik heb ze gistermiddag gebakken. Ze waren nog een klein beetje te droog, maar aangezien dit mijn allereerste baksel ooit is vond ik ze hartstikke gelukt. De volgende keer bak ik ze gewoon iets korter 🙂
Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie
De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies " om u hiermee de beste surfervaring te geven die mogelijk is. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.
Wat een heerlijke site! Ik zou heel graag de chocolade-mug cake willen maken, maar ik heb geen magnetron. Hoe lang moet ik de cake bakken in de oven op hoeveel graden? Bedankt!
Dank je wel voor de complimenten! bakken in de oven heb ik nog niet zelf geprobeerd, maar ik zou het niet hoger dan 160 graden doen en dan 10 minuutjes, even kijken of het gaar is en anders wat langer. Ligt een beetje aan de oven, de gewone oven werkt beter dan de combi oven.
Dankjewel voor de snelle reactie. Het is gelukt! Ik heb ze gistermiddag gebakken. Ze waren nog een klein beetje te droog, maar aangezien dit mijn allereerste baksel ooit is vond ik ze hartstikke gelukt. De volgende keer bak ik ze gewoon iets korter 🙂