Pagina inhoud

Dit recept smaakt als een pompoentaart in een glas. Het is een van de recepten die je zowel als dessert kunt gebruiken, maar ook als ontbijt. Een toef ongezoete opgeklopte slagroom en wat geroosterd amandelschaafsel of kokosschaafsel maakt het helemaal af. Makkelijk de avond van te voren klaar te maken, na een nacht koelkast smaakt het nog beter.
Porties |
1 portie |
|
|
![]() |
Dit recept smaakt als een pompoentaart in een glas. Het is een van de recepten die je zowel als dessert kunt gebruiken, maar ook als ontbijt. Een toef ongezoete opgeklopte slagroom en wat geroosterd amandelschaafsel of kokosschaafsel maakt het helemaal af. Makkelijk de avond van te voren klaar te maken, na een nacht koelkast smaakt het nog beter.
|
Ingrediënten
- 30 gr chiazaad
- 60 ml kokosroom blik
- 60 ml water of ongezoete amandelmelk of kokosmelk
- 50 gr pompoenpuree zelfgemaakt
- 1/2 tl pompoenkruidenmix zelfgemaakt
- 1 el zoetstof optioneel en naar smaak
Porties: portie
Eenheden:
Instructies
- Voeg alle ingrediënten samen in een kom of een blender. Indien je niet van hele chiazaden houdt kun je de chiazaden malen.
- Meng het goed en zet het voor minstens 10 a 15 minuten in de koelkast. Ideaal is het de hele nacht in de koelkast laten staan.
- Voor het serveren strooi je er nog wat kaneel over of de pompoen kruidenmix. Als toetje neem je nog wat opgeklopte ongezoete slagroom en strooi je er wat geroosterd amandelschaafsel overheen.
Deel dit Recept
Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.