Pagina inhoud
Ingrediënten
- 1 citroen
- enkele blaadjes basilicum (vers)
- 100 gr zongedroogde tomaten in olie
- 600 gr courgette ( 2 middelgrote)
- 6 el olijfolie
- 4 el Parmazaanse kaas in schilfers
- 4 el pijnboompitten
- peper en zout
Porties: porties
Eenheden:
Instructies
- Besmeer 4 grote borden met wat olijfolie.
- Trek met een brede dunschiller lange, dunne plakjes van de courgettes: begin aan de 4 kanten en verwijder steeds het eerste schilplakje. Heb je geen brede dunschiller, gebruik dan de kaasschaaf.
- Snij verder in het rond, draai ze telkens een kwart en stop bij de zaadlijsten. Verdeel de plakjes over de borden.
- Meng 4 eetlepels citroensap met 4 eetlepels olijfolie en smeer dit mengsel met een penseel over de courgettes.
- Kruid met peper en zout, dek af met vershoudfolie en zet 30 min. in de koelkast. Dit is zeker nodig zodat de courgettes wat zachter kunnen worden.
- Rooster de pijnboompitten in een antiaanbakpan zonder vetstof. Laat de tomaatjes uitlekken.
- Hak ( of knip) de uitgelekte tomaten grof. Haal de borden uit de koeling.
- Net voor het opdienen, bestrooi je de courgettes met pijnboompitten, tomaten, schilfers kaas en fijngehakte basilicumblaadjes.
Notities
Let op: Onze recepten zijn berekend met een Amerikaans voedingswaardesysteem.
Dit betekent dat je de vezels van de koolhydraten moet aftrekken in de onderstaande voedingswaarde tabel!
Wij hebben dit al voor je gedaan en per portie bevat dit gerecht 9 gr koolhydraten.
Geschikt voor : afval fase.
Voedingswaarde
Carpaccio van courgettes met pijnboompitten en Parmezaanse kaas
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 463
Calorieën uit Vetten 378
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 42g
65%
Verzadigd Vet 7g
35%
Meerv. Onverzadigd Vet 8g
Enkelv. Onverzadigd Vet 21g
Cholesterol 12mg
4%
Natrium 725mg
30%
Kalium 492mg
14%
Totaal Koolhydraten 14g
5%
Voedingsvezels 5g
20%
Suikers 6g
Eiwitten 11g
22%
Vitamine A
12%
Vitamine C
47%
Calcium
21%
Ijzer
16%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.
Deel dit Recept
Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.