Burgers met een Griekse twist

Hamburgers zijn niet weg te denken uit een koolhydraatarme levensstijl en ontzettend veelzijdig. Je kunt ze zelf maken van gehakt en lekker kruiden, gehakt heb je tegenwoordig ook in allerlei soorten en zelfs biologisch is gewoon in de supermarkt te koop, of gewoon voorverpakt kopen als je geen zin hebt je handen vuil te maken of weinig tijd hebt. Uiteraard lees je goed de verpakking op voedingswaarde en ingrediënten. Je kunt nu eenmaal niet alles meer klakkeloos eten. De traditionele hamburger wordt geserveerd met een broodje met allerlei toevoegingen en saus, deze burger met lekkere tzatziki en gesmoorde groenten. Je kunt er evt nog een salade bij maken als je koolhydraten voor die dag het toelaten.
Burgers met een Griekse twist
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Een heerlijke burger met een griekse twist en dat koolhydraatarm! Let er wel op dat als je kant en klare hamburgers gebruikt je even goed op de verpakking kijkt want hierin kunnen de koolhydraten aardig verschillen.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Burgers met een Griekse twist
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Een heerlijke burger met een griekse twist en dat koolhydraatarm! Let er wel op dat als je kant en klare hamburgers gebruikt je even goed op de verpakking kijkt want hierin kunnen de koolhydraten aardig verschillen.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Tzatziki
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
Tzatziki
  1. 250 gr yoghurt mengen met de komkommer, knoflook, zout en peper en een eetlepel olijfolie.
  2. Minimaal een half uurtje laten staan in koelkast zodat de smaken goed vermengen.
Burgers
  1. Uien aan fruiten in olijfolie, champignons erbij, even aanbakken en dan de paprika's erbij.
  2. Zout en peper toevoegen en laten bakken (medium vuur) totdat het gaat is maar nog niet helemaal zacht .
  3. Terwijl de groenten bakken de burgers in de olie om en om mooi bruin bakken.
  4. Zodra ze gaar zijn alles opdienen.
Notities

Recept en foto's Misha Bos, bewerkt door Jolanda Peeters

NB let op met voorverpakte of gegaarde hamburgers, let goed op wat erin zit! Je kunt het ook zelf maken met gehakt of tartaartjes nemen.

Deel dit Recept

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.