Pagina inhoud

Het traditionele Franse gerecht, met zijn oorsprong in Rusland. Een heerlijke avondmaaltijd samen met bloemkoolrijst. Door de toegevoegde alcohol helaas niet geschikt voor de afvalfase, maar die kun je uiteraard ook weg laten.
Prep Tijd |
10 minuten |
Passieve Tijd |
3 uur |
|
|
![]() |
Het traditionele Franse gerecht, met zijn oorsprong in Rusland. Een heerlijke avondmaaltijd samen met bloemkoolrijst. Door de toegevoegde alcohol helaas niet geschikt voor de afvalfase, maar die kun je uiteraard ook weg laten.
|
Ingrediënten
- 2 rib-runderlapen a 300 gr, in kleine stukjes
- 50 gr roomboter
- 1 ui gesnipperd
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- 250 gr champignons in vieren gesneden
- 1 prei in ringen
- 2 rode paprika's in blokjes
- 2 el paprikapoeder
- 1/2 vleesbouillontablet
- 3 el wodka
- 125 ml creme fraiche
- 2 el peterselie fijngesneden
Porties:
Eenheden:
Instructies
- Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi het met zout en peper.
- Verhit de boter in een grote braadpan. Bak het vlees in 3 minuten bruin en neem het uit de pan.
- Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de champignons, prei en paprika toe en bak 5 minuten mee.
- Schep het vlees terug in de pan en roer het paprikapoeder erdoor.
- Schenk heet water in de pan, tot het vlees net onder staat.
- Voeg de bouillontablet toe en breng het geheel aan de kook.
- Draai het vuur laag en stof met het deksel op de pan in 3 uur gaar.
- Neem de pan van het vuur en breng op smaak met de wodka en de crème frâiche. Bestrooi met de peterselie.
- Voor gezin en vrienden lekker met rijst. Voor je zelf lekker met bloemkoolrijst of Zero rijst.
Notities
Recept en foto Allerhande, bewerkt door Jolanda Peeters
Let op: Onze recepten zijn berekend met een Amerikaans voedingswaardesysteem.
Dit betekent dat je de vezels van de koolhydraten moet aftrekken in de onderstaande voedingswaarde tabel!
Voedingswaarde
Boeuf Stroganoff
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 122
Calorieën uit Vetten 81
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 9g
14%
Verzadigd Vet 5g
25%
Meerv. Onverzadigd Vet 0.3g
Enkelv. Onverzadigd Vet 2g
Cholesterol 27mg
9%
Natrium 19mg
1%
Kalium 171mg
5%
Totaal Koolhydraten 3g
1%
Voedingsvezels 1g
4%
Suikers 2g
Eiwitten 5g
10%
Vitamine A
24%
Vitamine C
43%
Calcium
2%
Ijzer
4%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.
Deel dit Recept
Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.