Boerenkoolsoep

Hier weer een heerlijk recept met boerenkool. Ik kan er niet genoeg van krijgen, het is een van mijn favoriete groenten in dit jaar getijde en goed voor de vitamine C. Bovendien past het uitstekend in een koolhydraatarme levensstijl en kom je hiermee goed aan je groene bladgroenten. Ik heb deze boerenkoolsoep nu eens niet met spekjes en rookworst gemaakt, wat natuurlijk ook kan, maar met chorizo. Uitgebakken is dit een heerlijke worst soort die een pittig smaakje geeft en een lekkere bite. Ben je vegetarisch dan laat je deze worst gewoon weg. De soep is ook lekker zonder.
Boerenkoolsoep
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Snel en makkelijke herfst en wintersoep met boerenkool en chorizo. Door de knoflooksmaak een heel ander gerecht dan je gewend bent.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Boerenkoolsoep
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Snel en makkelijke herfst en wintersoep met boerenkool en chorizo. Door de knoflooksmaak een heel ander gerecht dan je gewend bent.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
  1. Zet een pan op met het water en de bouillonblokjes. Snij ondertussen de salami of chorizo in reepjes of blokjes.
  2. Je kunt deze even aanbakken in een pan. Verwijder de reepjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bewaar het bakvet.
  3. Snij de knoflook en ui klein en bak dit een paar minuten in het overgebleven bakvet in de pan. Schep de boerenkool erdoor en roerbak dit 5 minuten. Voeg dit mengsel toe aan het kokende water en laat het 25 minuten koken.
  4. Gebruik de staafmixer om het geheel te pureren (hoeft niet, maar wel lekkerder). Je kunt wat boerenkool achterhouden voor garnering na het staafmixen.
  5. De soep op smaak brengen met peper en zout en de slagroom en vleesreepjes toevoegen. Even goed doorroeren en verdelen over 4 kommen.
Deel dit Recept

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.