Pagina inhoud
Ingrediënten
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 300 gr boerenkool
- 150 gr chorizo of salami
- 2 el slagroom
- 2 bouillonblokjes
- 1200 ml water
- peper en zout
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
- Zet een pan op met het water en de bouillonblokjes. Snij ondertussen de salami of chorizo in reepjes of blokjes.
- Je kunt deze even aanbakken in een pan. Verwijder de reepjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bewaar het bakvet.
- Snij de knoflook en ui klein en bak dit een paar minuten in het overgebleven bakvet in de pan. Schep de boerenkool erdoor en roerbak dit 5 minuten. Voeg dit mengsel toe aan het kokende water en laat het 25 minuten koken.
- Gebruik de staafmixer om het geheel te pureren (hoeft niet, maar wel lekkerder). Je kunt wat boerenkool achterhouden voor garnering na het staafmixen.
- De soep op smaak brengen met peper en zout en de slagroom en vleesreepjes toevoegen. Even goed doorroeren en verdelen over 4 kommen.
Deel dit Recept
Je moet inloggen om een reactie te plaatsen.