Berberse omelet

Berberse Omelet Zeer geschikt als ontbijt, lunch of avondeten. Je kunt voor de avondmaaltijd er nog een lekkere salade bij serveren en voor het gezin serveer je er wat Turks brood erbij. De basis van de Marokkaanse eetcultuur komt uit de Arabische en Berberse cultuur. De Arabieren zijn in de zevende eeuw Marokko binnen getrokken en hebben daarmee de basis gelegd voor de hedendaagse eetcultuur. De Berbers zijn de oorspronkelijke bewoners van Marokko en maken nog steeds zo’n 75% van de bevolking uit. Ondanks invloed van buitenaf hielden ze vast aan veel van hun eigen gewoontes. De grootste verandering vond plaats met de komst van de Arabieren in de zevende eeuw. Hierbij ging het grootste deel van de bevolking over op de islam, maar de Berbers gaven hun eigen gewoontes niet op. De gewoonte bijvoorbeeld om met drie vingers van de rechterhand te eten is typisch Berbers. Het traditionele wassen van de handen voor de maaltijd lijkt overigens een joodse oorsprong te hebben. Dit gerecht is heerlijk door zijn kruiden en geschikt voor alle momenten. Zelfs voor op de camping in de skottelbraai las ik toevallig op internet. Als je ingrediënten niet lust kun je er altijd je eigen draai aangeven. Of als je koelkast leeg moet met wat restjes. Er bestaan inmiddels talloze variaties op dit gerecht en het is soms leuk om zelf te experimenteren in de keuken.
berberse-omelet-slank4u2
Berberse omelet
Stemmen: 3
Score: 4.67
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Een omelet, net even anders. Heerlijke maaltijd die goed vult. Geschikt voor lunch of avondeten. Voor het gezin kan je er turks brood bij serveren.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
berberse-omelet-slank4u2
Berberse omelet
Stemmen: 3
Score: 4.67
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Een omelet, net even anders. Heerlijke maaltijd die goed vult. Geschikt voor lunch of avondeten. Voor het gezin kan je er turks brood bij serveren.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
  1. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
  2. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de ui, knoflook, paprikapoeder, komijnpoeder, gehakt en paprika circa 5 minuten.
  3. Hak de koriander en de peterselie fijn.
  4. Roer de helft van de peterselie, tomatenblokjes en de helft van de koriander door het gehaktmengsel en bak circa 4 minuten mee.
  5. Maak vier kuiltjes in het mengsel, breek de eieren in de kuiltjes en laat met de deksel op de pan circa 4 minuten garen.
  6. Snijd de olijven in ringen, verdeel over de eieren en warm nog circa 2 minuten door.
  7. Verdeel de omelet in vieren.
Notities

Let op: Onze recepten zijn berekend met een Amerikaans voedingswaardesysteem.
Dit betekent dat je de vezels van de koolhydraten moet aftrekken in de onderstaande voedingswaarde tabel!

Voedingswaarde
Berberse omelet
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 166 Calorieën uit Vetten 117
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 13g 20%
Verzadigd Vet 4g 20%
Transvet 1g
Meerv. Onverzadigd Vet 1g
Enkelv. Onverzadigd Vet 6g
Cholesterol 89mg 30%
Natrium 107mg 4%
Kalium 235mg 7%
Totaal Koolhydraten 2g 1%
Voedingsvezels 1g 4%
Suikers 1g
Eiwitten 11g 22%
Vitamine A 14%
Vitamine C 24%
Calcium 3%
Ijzer 10%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.

Deel dit Recept

Geef een reactie