Weekmenu Boter-Kaas-Eieren Dieet 4.75/5 (4)

BOTER-KAAS-EI DIEET MENUPLAN 7 DAGEN
5 dagen BKE Dieet en 2 overgangsdagen

Houd je aan de regels! Dit is de basis:
– Eet binnen een half uur na opstaan 1 ei
– Bij elk ei, 1 eetlepel vet
– Minimaal 6 eieren
– Maximaal 110 gr kaas. Roomkaas is een uitzondering en wordt gedoogd, hier mag je maar 55 gram van bij 2 kh, anders nog minder, zie artikel BKEDieet. Als je roomkaas eet, mag je geen andere kaas meer die dag.
– 1 a 2 tl smaakmaker bij elke maaltijd, hoeft niet, mag wel.
– Je mag zoetstof maar wees er zuinig mee!
– 3 liter vocht, liefst meer
Let op je zoutinname, neem ruim voldoende zout en mineralen. Dit kan in de vorm van roze Himalaya zout, hier zitten ruim voldoende mineralen in.
Eet totdat je verzadigt bent. Heb je honger tussendoor, neem een gekookt ei (met of zonder mayo) en/of ketokoffie of BKE koffie.

De macro’s, die overigens niet belangrijk zijn volgen. Ze zijn berekend op 1 Bulletkoffie, ontbijt van eieren, lunch en diner zoals beschreven.

Lees hier alles over het Slank4u2 Boter-Kaas-Eieren Dieet hier!

DAG 1

ONTBIJT
1 Bullet koffie met 1 el kokosolie en 1 el grasboter, eventueel een snufje kaneel (of BKE koffie met 2 eidooiers, 1 el kokosolie en 1 el grasboter en een snuf kaneel)

Omelet van 3 eieren met 50 gram kaas en eventueel als smaak maker 2 tl suikervrije ketchup /barbecue saus (Waldensfarm) of andere smaakvolle pittige suikervrije saus zoals sambal , gebakken in 1 el grasboter.

LUNCH
Simpele Eisalade
3 hard gekookte eieren in kleine stukjes snijden en met 3 el mayonaise, zout en peper en wat gerookt paprika poeder door elkaar roeren.
60 gr rookkaas in de magnetron tussen 2 vellen bakpapier op vol vermogen 30 seconden (of iets langer). Af laten koelen en je hebt een of 2 crackers voor je eisalade.

DINER
Schuim omelet van 2 eiwitten en 2 hele eieren gebakken in 2 el grasboter of kokosolie. Als je eiwitten over hebt van bv de BKE koffie , kun je die hierin verwerken. Je kunt het ook maken van 4 hele eieren als je geen eiwitten hebt.
Eventueel wat zoetstof, vanille extract, kaneel of andere zoete smaakmaker voor in en bij de omelet.
De Waldensfarm aardbeien saus is erg lekker, maar ook de karamel saus.

Bereiden:
Hele eieren scheiden en alle eiwitten (4) stijfkloppen met de mixer in een vetvrije kom, evt. wat vanille extract of zoetstof toevoegen. Eigelen loskloppen met wat zoetstof en door het stijve eiwit spatelen.
2 el roomboter in een anti aanbak pan en daarin het schuim laten glijden.
Heel rustig laten bakken op laag vuur met de deksel op de pan om door te garen. Het omdraaien moet je met beleid doen door de omelet op een bord of deksel of grotere pan te laten glijden en dan met nieuwe boter (2 el) de andere kant rustig gaar laten worden.

DAG 2

ONTBIJT
1 Bullet koffie met 1 el kokosolie en 1 el grasboter, eventueel een snufje kaneel (of BKE koffie met 2 eidooiers, 1 el kokosolie en 1 el grasboter en een snuf kaneel).

2 gekookte eieren met zout en 2 el mayonaise

LUNCH
Omelet met bieslook en kaas

Bereiden:
Kluts 2 eieren met 1 flinke eetlepel water tot een schuimig geheel, voeg zout, peper en paprika poeder toe.
Snijd 10 sprietjes bieslook in hele kleine stukjes en roer door het omeletmengsel.
Laat 2 el boter smelten in een anti aanbak pan. Laat de geklutste eieren in de pan glijden en bak op laag vuur. Voeg 40 gram geraspte kaas toe en laat op laag vuur de omelet gaar worden. Heel even omdraaien en 10 a 20 seconden de andere kant bakken.
Oprollen en eten als wrap. Ook lekker koud. Heb je hier niet genoeg aan, maak er dan 2, let wel op je kaas dan ivm avondeten.

DINER
2 porties Simpele ei salade
2 Crackers van (rook)kaas, tussen 2 bakvellen in de magnetron op vol vermogen 20 a 30 seconden of langer. Even laten afkoelen, dan wordt het hard.

Recept simpele ei salade- 4 porties
Benodigdheden:
– 6 eieren
– 2 el mayonnaise
– 1 tl dijon mosterd
– 1 tl citroensap
– Gemalen roze Himalaya zout
– Zwart gemalen peper naar smaak

Bereiden
Leg de eieren in een medium pan en doe er koud water bij zodat ze ruim onder staan. Breng aan de kook en kook 10 minuten. Haal ze uit de pan en hou ze onder koud stromend water. Pel ook de eieren onder stromend water, dan gaan alle schilfertjes van de schaal er goed af. Doe de eieren in een keukenmachine ( of in een kom met de staafmixer) en puls totdat ze fijn zijn. Voeg de mayonaise, mosterd, citroensap en zout en peper toe en puls nog kort tot een homogene massa.

DAG 3

ONTBIJT
1 Bullet koffie met 1 el kokosolie en 1 el grasboter, eventueel een snufje kaneel (of BKE koffie met 2 eidooiers, 1 el kokosolie en 1 el grasboter en een snuf kaneel).

Roerei van 3 eieren met wat fijngesneden bieslook en 1 el boter
Bereiden: kluts de eieren fijn met kruiden en 1 el gesmolten boter. Laat zachtjes onder voortdurend roeren gaar worden.

LUNCH
2 hardgekookte eieren met 2 el mayonaise

DINER
2 simpele wafels met gepocheerd ei en een saus van 2 el gesmolten boter en 1 flinke snuf (gerookte) paprika poeder.
Je mag ook meer wafels nemen en ook zoete topping, het liefst gemaakt van 1 el gesmolten boter met 1 tl WF karamelsaus i.v.m. de vetten die je nog moet vandaag.
Het recept voor de simpele BKED wafels vind je hier!

DAG 4

ONTBIJT
1 Bullet koffie met 1 el kokosolie en 1 el grasboter, eventueel een snufje kaneel (of BKE koffie met 2 eidooiers, 1 el kokosolie en 1 el grasboter en een snuf kaneel).

Als je nog een wafel over hebt van gisteren kun je deze nu met wat zoete topping nemen.
Anders neem je een ei naar keuze.

LUNCH
Gevulde eieren
Het recept naar de gevulde eieren vind je hier!

DINER
4 BKE Woepie broodjes met roerei
Hoe maak je de BKED Woepie broodjes?
– 3 eieren
– 90 gram roomkaas
Bereiden
Verwarm de oven op 150 graden C.
Scheid de eieren en doe de eiwitten in een ontvette glazen of metalen kom. Klop de eiwitten stijf met een mixer.
Doe de eigelen en de roomkaas in een andere kom en mix tot een homogene massa op lage snelheid.
Spatel de eiwitten voorzichtig door de eigeel massa, (niet roeren, maar vouwen) tot een geheel.
Neem een siliconen bakvorm waar je normaal gesproken donuts in bakt ( Xenos) zie foto.
Maar als je dat niet hebt kan het ook in een cupcake vorm.
30 minuten in de oven, laten afkoelen.
Maak roerei zoals op dag 3 ontbijt en leg die op de Woepie.

Extra recept
Als je tekort komt aan vetten, dan kun je kleine vetbommetjes maken die je heel snel maakt in de vriezer.
Je smelt 2 el kokosolie, 2 el grasboter en 1 tl WF karamelsaus of een andere WF zoete saus. Doe dit in vormpjes en je zet het in de vriezer.
Even tellen hoeveel je er maakt met je vormpjes en dan delen door het aantal el kokos en boter. Dan weet je hoeveel vet 1 bommetje bevat. Je kunt deze dan op dagen dat je vet tekort komt als tussendoortje nemen in de avond bijvoorbeeld.

DAG 5

ONTBIJT
1 Bullet koffie met 1 el kokosolie en 1 el grasboter, eventueel een snufje kaneel (of BKE koffie met 2 eidooiers, 1 el kokosolie en 1 el grasboter en een snuf kaneel).

3 half hard gekookte eieren, in stukken gesneden met 2 el grasboter. Even 30 seconden in de magnetron en ruim bestrooien met peper en een snuf zout.

LUNCH
Gevulde eieren van gisteren

DINER
3 Zoete eimuffins
– 110 gr roomkaas (2 KH)
– 4 el grasboter
– Paar druppels vanille extract
– Snuf kaneel
– 4 eieren
– 2 tl zoetstof
Bereiden
Smelt 110 gram roomkaas en 4 el grasboter in de magnetron op half vermogen, duurt een paar minuten.
Voeg de overige ingrediënten bij de gesmolten roomkaas/boter mix en roer tot een homogene massa.
Neem een siliconen muffin vorm en giet de mix over 6 muffin vormen. Bak op 160 graden C in 45 minuten.
Ze komen iets omhoog, maar zakken ook weer in.

DAG 6 Overgangsdag

ONTBIJT
1 Bullet koffie met 1 el kokosolie en 1 el grasboter, eventueel een snufje kaneel (of BKE koffie met 2 eidooiers, 1 el kokosolie en 1 el grasboter en een snuf kaneel).

2 – 3 gebakken eieren of roerei met 2 el grasboter

SNACK
1/2 avocado met roze Himalaya zout en peper

LUNCH
125 gram simpele ei salade
Zie recept dag 2
2 plakken rookkaas als cracker uit de magnetron, zie dag 2

SNACK
1/2 avocado met roze Himalaya zout en peper

DINER
6 – 8 kippenvleugels of kipkluifjes met bleekselderij en 2 el blauwe kaas dressing

Recept 2 porties
16 kipstukjes
1 el paprikapoeder
1 tl chilipoeder (of meer)
1 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
2 el olijfolie

Bereiden
Maak een marinade van de kruiden en marineer de kip hier minimaal een half uur in.
Bak ze in een oven op 180- 200 graden, ongeveer 40 minuten, goudbruin. Bedruip af en toe de kip met de overgebleven marinade.
Snijd selderie stengels in stukken van 8 cem.
Maak de kaasdressing door 4 el mayonaise te blenderen met 60 gr roquefort. Lekker de kip en de selderie stengels in de saus dippen.

DAG 7 Overgangsdag 2

ONTBIJT
Bullet koffie met 1 el kokosolie en 1 el grasboter, eventueel een snufje kaneel (of BKE koffie met 2 eidooiers, 1 el kokosolie en 1 el grasboter en een snuf kaneel).

2 – 3 gebakken eieren of roerei met 2 el grasboter

SNACK
1/2 avocado met roze Himalaya zout en peper

LUNCH
1 portie Fettuccini Alfredo

Voor de “pasta”:
2 eieren
30 gr roomkaas
snuf zout
snuf knoflookpoeder
flinke snuf zwarte peper

Voor de saus:
30 gr mascarpone
1 el geraspte Parmezaanse kaas
1 el boter
Bereiden
Doe de ingrediënten voor de “pasta”in een blender. Stort dit op een bakplaat met een vel bakpapier, licht invetten, anders komt het moeizaam los. Probeer het dun uit te spreiden. Bak op 160 graden ongeveer 8 a 10 minuten. Het moet niet meer nat aanvoelen. Laat ongeveer 5 minuten afkoelen. Ik heb het in de koelkast gezet. Haal voorzichtig met een spatel de “pasta”van de bakplaat en rol dit op. Met een scherp mes snij je er nu fijne reepjes van. Dan rol je het weer uit.
Voor de saus doe je de ingrediënten in een magnetron bestendige kom. Ongeveer 30 seconden verhitten, even roeren met een garde en weer 30 seconden verhitten en weer roeren met een garde. Door te blijven roeren komt de saus ineens bij elkaar en wordt het mooi glad en zijdeachtig. Doe de “pasta” bij de saus en voorzichtig door elkaar husselen. Meteen opdienen en bestrooien met vers gemalen zwarte peper.

Alternatieve saus
Dezelfde methode en dan als alternatief voor de mascarpone 2 el roomkaas, 2 el creme fraiche of slagroom, 1 el Parmezaan geraspt en 1 el boter.
Dit is geen saus die officieel in het eivasten past, maar als je dit voor handen hebt en je bent met de overgangsdagen bezig, dan kun je deze saus gebruiken.

SNACK
1/2 avocado met roze Himalaya zout en peper

DINER
1 portie Chili
2 el zure room
60 gr geraspte cheddar kaas

Chili 4 porties
1 pond mager rundergehakt of kipgehakt
1 tl gemalen komijn
1 tl gemalen koriander
1/2 tl chilipoeder of cayenne peper
1/2 tl knoflookpoeder
zout en peper

Bereiden:
Verhit in een medium pan het gehakt en de kruiden, bak het grof rul en gaar.
Maak ondertussen de salsa van 1 blik gesneden tomatenblokjes, verse koriander (zoveel je wil), 50 gr fijn gesneden rode ui, 1 fijn geperst teentje knoflook, 1 hele (hete) peper, fijngesneden, 1/4 tl gemalen komijnpoeder, , flinke snuf zout, sap van 1/2 limoen, evt beetje zoetstof. Alles grof blenderen ongeveer 10 a 15 x pulseren.
Doe 100 ml van de saus door het gehakt en warm 5 minuten mee.
Optioneel erbij: rode ui, koriander, avocado, limoen, paprika, extra chili, geraspte kaas enz.

Ik hoop dat dit menu je wat meer inspiratie geeft zodat het makkelijker vol te houden is.
Binnenkort hopen we meer recepten te bundelen in een boekje.

Heb je zelf leuke boter-kaas-ei recepten, laat het bij de reacties even weten op de website, dan kan ik die gebruiken voor een volgend menu.

Print Friendly

Please rate this