Pagina inhoud

Zalmburger met avocado crème
Heerlijke zalmburgers van verse zalm. Met een salade of op een ketobroodje een complete maaltijd. Je lust er vast wel 2.
Zalmburger met avocado crème
Heerlijke zalmburgers van verse zalm. Met een salade of op een ketobroodje een complete maaltijd. Je lust er vast wel 2.
Porties
4burgers
Porties
4burgers
Ingrediënten
Zalmburger
Avocadocreme
Instructies
Zalmburgers
  1. Verhit een gril pan of een gril tot medium hitte en bestrijk de gril met olie.
  2. Verdeel de zalm in 2 gelijke porties. Een deel snijd je fijn en het andere deel doe je in een keukenmachine (of met de staafmixer) en maal je fijn, maar niet helemaal tot mousse.
  3. Doe beide zalm texturen in een kom en meng door elkaar. Voeg de chiazaadjes, paprikapoeder, oregano, peper , knoflookpoeder, zout en de cayenepeper toe. Ook het ei mag erbij .
  4. Meng alles door elkaar en maak met je handen 4 ballen waarvan je platte burgers maakt van ongeveer een dikke cm.
  5. Leg de burgers op de gril en bak ongeveer 2 a 3 minuten per kant. Het midden van de burger moet gaar zijn.
Avocadocreme
  1. Doe alle ingrediënten voor de avocado crème in een blender en blend totdat het zijdeachtig is.
  2. Serveer de burgers met erover heen de avocado crème.
Notities

Recept Jolanda Peeters

Print Friendly

Dit delen:

Vind ik leuk:

Like Laden…