Zalmburger met avocado crème

Zalmburger met avocado crème

Zalmburgers kunnen een hit zijn, maar ook een totale mislukking.
Als je zalm uit blik gebruikt dan missen ze smaak en zijn ze erg droog. Deze zalmburger is met verse zalm gemaakt die op verschillende manieren is verwerkt om een betere textuur aan de burger te geven.
Chiazaadjes helpen om het overtollige vocht eruit te halen en de avocado crème is echt heerlijk bij de burger.

Je hebt helemaal geen broodje nodig, maar als je dat toch wil kun je deze heerlijke ketobroodjes erbij eten. Maar de burger met een heerlijke salade is al voldoende om een mooie maaltijd samen te stellen.

Het recept is makkelijk te verdubbelen, want ik denk dat je er wel 2 wil eten, zo lekker zijn ze.

Ook lekker koud bij je lunch de volgende dag. Dan besmeer je een ketobroodje met avocado crème en legt er wat veldsla op en dan de burger. Hij hoeft niet perse warm te zijn, maar je kunt hem natuurlijk opwarmen.

In de zomer kunnen ze makkelijk op de barbecue.
Als je de hoeveelheid verdubbeld en kleinere burgers maakt zijn ze heerlijk bij de borrel met de avocado dip.
Of zelfs bij je gourmet met de feestdagen.

Print Friendly
Zalmburger met avocado crème
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Heerlijke zalmburgers van verse zalm. Met een salade of op een ketobroodje een complete maaltijd. Je lust er vast wel 2.
Porties
4 burgers
Porties
4 burgers
Zalmburger met avocado crème
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Heerlijke zalmburgers van verse zalm. Met een salade of op een ketobroodje een complete maaltijd. Je lust er vast wel 2.
Porties
4 burgers
Porties
4 burgers
Ingrediënten
Zalmburger
Avocadocreme
Porties: burgers
Eenheden:
Instructies
Zalmburgers
  1. Verhit een gril pan of een gril tot medium hitte en bestrijk de gril met olie.
  2. Verdeel de zalm in 2 gelijke porties. Een deel snijd je fijn en het andere deel doe je in een keukenmachine (of met de staafmixer) en maal je fijn, maar niet helemaal tot mousse.
  3. Doe beide zalm texturen in een kom en meng door elkaar. Voeg de chiazaadjes, paprikapoeder, oregano, peper , knoflookpoeder, zout en de cayenepeper toe. Ook het ei mag erbij .
  4. Meng alles door elkaar en maak met je handen 4 ballen waarvan je platte burgers maakt van ongeveer een dikke cm.
  5. Leg de burgers op de gril en bak ongeveer 2 a 3 minuten per kant. Het midden van de burger moet gaar zijn.
Avocadocreme
  1. Doe alle ingrediënten voor de avocado crème in een blender en blend totdat het zijdeachtig is.
  2. Serveer de burgers met erover heen de avocado crème.
Notities

Recept Jolanda Peeters

Deel dit Recept