Witlofsoep

Witlofsoep

Een heerlijke soep voor bij de lunch, als voorgerecht of avondmaaltijd met b.v. een Ketobroodje
Koolhydraatarm, glutenvrij, ei-vrij. Geschikt voor alle fases.
Vegetarisch te maken door groenten bouillon te gebruiken. Lactosevrij te maken door de slagroom te vervangen door kokosroom of lactosevrije plantaardige room.

Witlof: seizoensgroente
Je kunt witlof op allerlei manieren bereiden en dat maakt het extra leuk om er mee aan de slag te gaan in de keuken. Van een warme witlofsoep tot aan een smakelijk stamppotje met lof. Of traditioneel: witlof met ham en kaas. Hoe dan ook, het is een seizoensgroente om verliefd op te worden!

De smaak van rauwe witlof is wat bitter, dit wordt minder door de lof te koken. Verwijder de buitenste bladeren en de kern uit de lof. Kook de witlof in 20 minuten gaar. Roerbakken kan ook, dan krijgt witlof een milde en zelfs iets zoete smaak.
Rauwe witlof is lekker in salades. Een witlofsalade is al snel erg lekker vanwege de frisse en krachtige smaak. Er zijn allerlei heerlijke recepten te vinden.

Witlof met ham en kaas.
Deze traditionele combinatie pas uitstekend in onze koolhydraatarme levenswijze. Zo klaar en óh zo smakelijk! Halveer 3 stronken witlof in de lengte en kook ze ongeveer 20 minuten. Verwarm de oven intussen voor op 180ºC. Giet de stronkjes af en laat ze een beetje afkoelen. Vet een ovenschaal in met boter en leg de stronkjes witlof dicht naast elkaar in de ovenschaal. Neem 3 plakken ham en 3 plakken belegen kaas en halveer ze. Op ieder stronkje leg je eerst een plakje ham en daarna een plakje kaas. Dit gaat ongeveer 15 minuten in de oven.

Witlof bewaren
Bewaar witlof in de groentelade van de koelkast. De lof is dan een paar dagen te bewaren. Je kunt witlof ook invriezen. Blancheer de groente dan wel eerst 2 minuten.

Ben jij verantwoordelijk voor de soep tijdens een diner met vrienden? Zet ze deze lekkere witlofsoep voor. Een verrassende én smakelijke keuze!

Print Friendly
keto-witlofsoep-slank4u2
Witlofsoep
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Een heerlijke soep voor bij de lunch, als voorgerecht of avondmaaltijd.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
keto-witlofsoep-slank4u2
Witlofsoep
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Een heerlijke soep voor bij de lunch, als voorgerecht of avondmaaltijd.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
  1. Struikjes witlof wassen, schoonmaken en in reepjes snijden. Uien pellen en snipperen.
  2. In een grote pan de olie verhitten. Witlof en ui ca. 5 minuten zachtjes bakken, regelmatig omscheppen. Fond en 600 ml water toevoegen.
  3. Groenten afgedekt ca. 25 minuten zachtjes laten koken.
  4. Peterselie in een kommetje fijn knippen.
  5. Bouillontabletten aan de soep toevoegen en al roerend oplossen. Met een staafmixer de soep pureren.
  6. De soep al roerend opnieuw aan de kook brengen. De slagroom erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper.
  7. Schep de soep in vier diepe borden en strooi er de peterselie over.
  8. Evt. nog uitgebakken bacon toevoegen en een blad rauwe witlof. Ook erg lekker met Hollandse garnalen!
Notities

Let op: Onze recepten zijn berekend met een Amerikaans voedingswaardesysteem.

Dit betekent dat je de vezels van de koolhydraten moet aftrekken in de onderstaande voedingswaarde tabel!

Wij hebben dit al voor je gedaan en per portie bevat dit gerecht 5 gr koolhydraten.
Geschikt voor : alle fases.

Voedingswaarde
Witlofsoep
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 198 Calorieën uit Vetten 162
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 18g 28%
Verzadigd Vet 8g 40%
Meerv. Onverzadigd Vet 1g
Enkelv. Onverzadigd Vet 8g
Cholesterol 43mg 14%
Natrium 621mg 26%
Kalium 384mg 11%
Totaal Koolhydraten 8g 3%
Voedingsvezels 3g 12%
Suikers 2g
Eiwitten 2g 4%
Vitamine A 93%
Vitamine C 36%
Calcium 8%
Ijzer 6%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.

 

Deel dit Recept