Witlof met roombrie en spek

Print Friendly
Witlof met roombrie en spek
Stemmen: 9
Score: 4.11
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Een heerlijk koolhydraatarm gerecht met witlof. Geschikt voor alle fases. Voor het verminderen van cellulitis is witlof de groente die je wat vaker in je boodschappenmandje mag gooien. Deze groente bevat namelijk veel vitamine C en kalium. Hierdoor heeft witlof een vochtafdrijvende werking en dat is weer goed om een strakke huid te krijgen.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Witlof met roombrie en spek
Stemmen: 9
Score: 4.11
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Een heerlijk koolhydraatarm gerecht met witlof. Geschikt voor alle fases. Voor het verminderen van cellulitis is witlof de groente die je wat vaker in je boodschappenmandje mag gooien. Deze groente bevat namelijk veel vitamine C en kalium. Hierdoor heeft witlof een vochtafdrijvende werking en dat is weer goed om een strakke huid te krijgen.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maak de witlof schoon, snijd ze doormidden en kook ze in een pan met weinig water en een beetje zout in circa 10 minuten beetgaar.
  3. Snijd intussen de roombrie in 8 plakken.
  4.  Laat de struikjes witlof in een vergiet goed uitlekken en afkoelen tot lauw.
  5. Leg nu een plak roombrie op de witlof. (bij de kleine struikjes snij ze door midden en leg de roombrie er tussen).
  6. Wikkel rond elk struikje 2 plakjes rookspek, zodat er geen witlof meer te zien is.
  7. Vet een ovenschaal in en leg de spek/witlofrolletjes er naast elkaar in.
  8. Sprenkel wat olijfolie erover. Schuif de schaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak de spek/witlofrolletjes in 25 minuten knapperig bruin.
Notities

Recept facebookpagina, bewerkt door Jolanda Peeters

Deel dit Recept