Pagina inhoud

warme-salade-van-sperziebonen-met-geitenkaas-slank4u2
Warme salade van sperziebonen met geitenkaas
Geschikt als voorgerecht bij een dineetje of als hoofdgerecht, met een stukje vis of vlees, of neem een dubbele portie, zeker als je vegetarisch bent. Makkelijk te maken, je hoeft geen keukenprinses te zijn. Wachttijd 1 uur door het marineren van de geitenkaas.
warme-salade-van-sperziebonen-met-geitenkaas-slank4u2
Warme salade van sperziebonen met geitenkaas
Geschikt als voorgerecht bij een dineetje of als hoofdgerecht, met een stukje vis of vlees, of neem een dubbele portie, zeker als je vegetarisch bent. Makkelijk te maken, je hoeft geen keukenprinses te zijn. Wachttijd 1 uur door het marineren van de geitenkaas.
Porties Prep Tijd
4porties 30minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
20minuten 60minuten
Porties Prep Tijd
4porties 30minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
20minuten 60minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng in een schotel de olie met de azijn, de fijngesnipperde ui, het geperste knoflookteentje en de tijm. Snij de korst van elk uiteinde van de kazen (een fijn randje) en snij de kazen dan in 4, zodat je 8 dikke schijven hebt. Wikkel ze in de marinade en laat ze er, afgedekt, 1 uur in de koelkast in marineren.
  2. Neem de kaas uit de koelkast.
  3. Breek de uiteinden van de sperziebonen af, leg de bonen in een steelpan met gezouten kokend water. Laat terug aan de kook komen en 5 min. doorkoken (ze moeten knapperig blijven). Hak de noten grof en rooster ze in een antiaanbakpan.
  4. Neem de bakplaat uit de oven en zet de grill aan. Laat de kaasschijven goed uitlekken en leg ze op de met bakpapier beklede ovenbakplaat. Zet ze onder de hete grill tot ze lichtjes beginnen te bruinen. Bewaar de marinade.
  5. Meng, ondertussen, de uitgelekte bonen met de marinade en verdeel over 4 borden. Voeg de schijfjes kaas toe, bestrooi met noten en dien meteen op.
Notities

Tip:
Snij de kazen niet in fijnere schijven want dan zouden ze te snel smelten.

Let op: Onze recepten zijn berekend met een Amerikaans voedingswaardesysteem.

Dit betekent dat je de vezels van de koolhydraten moet aftrekken in de onderstaande voedingswaarde tabel!

Wij hebben dit al voor je gedaan en per portie bevat dit gerecht 7 gr koolhydraten.
Geschikt voor : strenge fase.

Voedingswaarde
Warme salade van sperziebonen met geitenkaas
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 697 Calorieën uit Vetten 567
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 63g 97%
Verzadigd Vet 24g 120%
Meerv. Onverzadigd Vet 8g
Enkelv. Onverzadigd Vet 27g
Cholesterol 77mg 26%
Natrium 417mg 17%
Kalium 322mg 9%
Totaal Koolhydraten 11g 4%
Voedingsvezels 4g 16%
Suikers 4g
Eiwitten 27g 54%
Vitamine A 40%
Vitamine C 26%
Calcium 50%
Ijzer 19%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.

Print Friendly

Dit delen:

Vind ik leuk:

Like Laden…