Vitello tonnato in een glaasje en als borrelhapje

Feestelijke Vitello tonnato in een glaasje en als borrelhapje.

Anders dan de klassieke Vitello tonnato gaat dit voorgerechtje in een glas. Je kunt dit serveren als voorgerecht, maar ook als tussenhapje of amuse. Ideaal voor een uitgebreid diner, maar misstaat ook niet op een hapjestafel zoals een High Tea of een feestelijk buffet tijdens een feestje of een borrel.

Vitello Tonnato komt oorspronkelijk uit Italië en wordt daar traditioneel gegeten als anti-pasta , maar ook als hoofdgerecht. Men braad een stuk kalfsvlees aan en snijdt dit in dunne plakken. Dit is de basis van het gerecht. In Argentinië is het gewoon om dit klassieke gerecht met de Kerst te eten.

Je kunt dit gerecht uiteraard eten in een grotere portie, maar ook opgerold als borrelhapje.
Vitello-tonnato-amuse-borrelhapje-slank4u2

Je laat dan de rucola weg uit het onderstaande recept. Verdubbel de hoeveelheid kalfsfricandeau En voeg 50 gram tonijn in blik toe. Hierdoor wordt de saus iets dikker. Je garneert het met cres.
Je legt de plakken kalfsfricandeau plat op een bord en smeert deze in met de saus. Je verdeelt de reepjes tonijn erover, de in hele kleine stukjes gesneden tomaat en de karpertjes. Je rolt daarna de plakken fricandeau op en garneert de bovenkant met een toefje cres.

Indien je geen kalfsfricandeau kan of wil eten, neem dan varkensfricandeau. Dit is een stuk droger vlees en heeft meer saus nodig.

Print Friendly
Vitello tonnato in een glaasje
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 porties 30 minuten
Porties Prep Tijd
4 porties 30 minuten
Vitello tonnato in een glaasje
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 porties 30 minuten
Porties Prep Tijd
4 porties 30 minuten
Ingrediënten
Tonijn
Saus
Porties: porties
Eenheden:
Instructies
Saus
  1. Laat de tonijn voor de saus goed uitlekken en mix met de mayonaise, ansjovis, kappertjes en enkele druppels citroensap tot een mooie gladde saus. Kruid met peper van de molen.
Garnituur
  1. Spoel de rucola en laat goed uitlekken. Snij de kerstomaten doormidden.
Tonijn
  1. Kruid de tonijnsteak met peper en zout. Schroei kort dicht aan beide kanten in een pan met hete olijfolie. Hij moet nog rosé zijn van binnen.
  2. Snij de gebakken tonijn in reepjes van 1½ cm dik.
Opmaken
  1. Meng de rucola met wat olijfolie, de kerstomaatjes en kappertjes, kruid met peper en zout. Verdeel de salade over de glaasjes. Schik er een plakje kalfsvlees bovenop.
  2. Schik de tonijnreepjes naast het kalfsvlees. Werk af met de tonijnsaus en serveer.
Notities

Portie grootte 1 glaasje pp
Koolhydraten per portie 0.3 gram

Deel dit Recept