Tomaten-paprikasoep

Tomaten-paprikasoep
Koolhydraatarm, afvalfase en hoger, glutenvrij, vegetarisch.

Lekkere vullende soep voor in de koude dagen.
Je kunt zelf ook evt. kipreepjes of gehaktballetjes en fijngesneden basilicum en prei toevoegen en/of er een ketobroodje of soepstengel bij eten voor een complete maaltijd.
Het recept van de ketobroodjes vind je hier: Ketobroodjes en het recept van de soepstengel vind je hier: KHA Brood stengels

Rode paprika bevat meer koolhydraten dan gele of groene paprika. Hoe komt dat nu?
Paprika’s zijn er in verschillende kleuren. Zo heb je de gebruikelijke rode, gele en groene paprika’s, maar wist je dat er ook witte en paarse paprika’s bestaan? En wat is het verschil tussen rode, groene en gele paprika? Nu verschillen deze paprika’s niet alleen van kleur, maar ook van smaak en voedingswaarden! Maar welke paprika past nou goed bij welk gerecht?

Groene paprika
De groene paprika is eigenlijk een onrijpe paprika. Om die reden smaakt deze paprika een stuk minder zoet dan de gele en de rode variant. Groene paprika’s zijn wat kruidiger en bitterder van smaak en dat maakt ze erg geschikt voor warme gerechten. Vaak worden ze gebruikt bij bijvoorbeeld pasta’s of stoofschotels. Net zoals andere paprika’s kun je de groene paprika ook rauw eten, al vinden veel mensen ze daar door de bittere smaak minder geschikt voor.
Voor het koolhydraatarme dieet is de groene paprika de beste optie omdat deze het minste aantal koolhydraten bevat, namelijk: 2,5 KH per 100 gr, maar ze bevatten ook de meeste vezels en zijn dus beter voor de stoelgang.

Gele paprika en rode paprika
De gele en rode paprika’s beginnen als groene paprika’s en verkleuren naarmate ze rijper worden langzaam naar rood of geel. Deze paprika’s zijn zoeter dan de groene variant en daardoor ook gewilder. De rode paprika is zelfs nog iets zoeter dan de gele paprika en wordt daarom ook het meest verkocht. Naast het smaak aspect worden rode en gele paprika’s ook vaak gekocht om hun kleur. Een gerecht ziet er nou eenmaal nog lekkerder uit met vrolijke kleuren! Verder zijn deze paprika’s populair omdat ze bruikbaar zijn voor verschillende toepassingen. Zo kunnen ze rauw gegeten worden, warm in sauzen, voor in ovenschotels, en in wok gerechten. De rode en gele paprika’s bevatten naast vitamine E ook nog eens twee keer zoveel vitamine C als de groene paprika.

Voedingsmiddel KJ Kcal Eiwit KH Vet Vezels Water
Paprika groene rauw 78 19 0.8 2.5 0.1 2.5 94.6
Paprika rode rauw 106 25 0.8 4.3 0.1 1.8 91.6
Paprika gele rauw 105 25 0.7 3.9 0.2 2.5 92.7
Paprika oranje rauw 116 28 0.8 4.7 0.3 1.7 92.2

Print Friendly
geroosterde-paprika-tomaten-soep-slank4u2
Tomaten-paprikasoep
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Wat is er nou fijner dan genieten van een flinke kom zelfgemaakte soep.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
geroosterde-paprika-tomaten-soep-slank4u2
Tomaten-paprikasoep
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Wat is er nou fijner dan genieten van een flinke kom zelfgemaakte soep.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
  1. Verhit de olie in een soeppan en bak de paprika, de paprikapoeder en de ui 5 minuten.
  2. Voeg de tomatenblokjes, het groentebouillontablet en 600 ml water toe en breng aan de kook. Voeg de rozemarijn toe en laat 20 minuten op laag vuur koken.
  3. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel over 4 kommen en voeg aan elke kom 1 el crème fraîche toe.
Notities

Let op: Onze recepten zijn berekend met een Amerikaans voedingswaardesysteem.

Dit betekent dat je de vezels van de koolhydraten moet aftrekken in de onderstaande voedingswaarde tabel!

Wij hebben dit al voor je gedaan en per portie bevat dit gerecht 6 gr koolhydraten.
Geschikt voor : afval fase.

Voedingswaarde
Tomaten-paprikasoep
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 190 Calorieën uit Vetten 153
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 17g 26%
Verzadigd Vet 5g 25%
Meerv. Onverzadigd Vet 1g
Enkelv. Onverzadigd Vet 8g
Cholesterol 13mg 4%
Natrium 132mg 6%
Kalium 270mg 8%
Totaal Koolhydraten 8g 3%
Voedingsvezels 2g 8%
Suikers 5g
Eiwitten 1g 2%
Vitamine A 23%
Vitamine C 96%
Calcium 5%
Ijzer 6%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.

Deel dit Recept