Snelle Keto McMuffins

Dit recept is koolhydraatarm en een gezonder alternatief voor de populaire ei McMuffin van de welbekende restaurant keten. Het is vegetarisch, maar je kunt bv een paar plakjes bacon toevoegen, als je dit lekker vindt. Ook kun je variëren met de smaakmakers.

Als je geen magnetron hebt of wil gebruiken, staan er ook tips om de muffin in de oven te maken. De duur van het bakken is afhankelijk van je eigen apparatuur.
Door het gebruik van blond lijnzaad krijg je een minder uitgesproken lijnzaad smaak en een “witter” broodje.

keto-paleo-mcmuffin-magnetron-slank4u2
Magnetron McMuffin
keto-paleo-mcmuffin-oven--slank4u2
Oven McMuffin

Print Friendly
keto-paleo-mcmuffin-magnetron-slank4u2
Snelle Keto McMuffins
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Dit recept is koolhydraatarm en een gezonder alternatief voor de populaire ei McMuffin van de welbekende restaurant keten. Het is vegetarisch, maar je kunt bv een paar plakjes bacon toevoegen, als je dit lekker vindt. Ook kun je variëren met de smaakmakers.
Porties
2 porties
Porties
2 porties
keto-paleo-mcmuffin-magnetron-slank4u2
Snelle Keto McMuffins
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Dit recept is koolhydraatarm en een gezonder alternatief voor de populaire ei McMuffin van de welbekende restaurant keten. Het is vegetarisch, maar je kunt bv een paar plakjes bacon toevoegen, als je dit lekker vindt. Ook kun je variëren met de smaakmakers.
Porties
2 porties
Porties
2 porties
Ingrediënten
Muffins
Vulling
Porties: porties
Eenheden:
Instructies
  1. Bereiding McMuffins: Doe al de droge ingrediënten bij elkaar en meng ze goed. Voeg het ei, de slagroom en het water toe en meng dit goed met een vork. Voeg als laatste de geraspte kaas toe en roer het geheel goed door elkaar
  2. Vul een mok of glas dat magnetron bestendig is met het mengsel en plaats dit in de magnetron op vol vermogen gedurende 60-90 seconden. In de oven op 175°C gedurende 20 a 30 minuten. Dit is afhankelijk van je apparatuur. Tip: Als je een oven gebruikt is het handig om er meerdere tegelijk te maken in een muffinvorm.
  3. Muffinvulling: Bak de eieren ieder apart in de ghee (eventueel in een vorm) zorg dat het eigeel niet helemaal gestold is, Hiervoor kun je de deksel op de pan leggen, voeg zout en peper naar smaak toe.
  4. Snij de muffin door en besmeer met boter (roomkaas), beleg met de kaas, ei en mosterd. GELIJK SERVEREN
Notities

Voor notenvrij: gebruik meer lijnzaad in dezelfde hoeveelheid of kokosmeel in minder dan de helft van de hoeveelheid.

Met grote dank voor de vertaling en het maken van het recept en de foto's aan Aranea de Jong !

Deel dit Recept