Simpele en snelle andijvie-schotel

We houden van simpel en we houden van snel, ja toch?

Ik in ieder geval wel, niet alleen als ik werk, maar ook zo voor door de week. Je hebt vaak genoeg te doen op je vrije dag(en) en ik vind het altijd zonde om heel lang in de keuken te staan als het zo snel op gegeten wordt.

Door de week koken is wat anders als in de keuken staan en koken voor een gezellig etentje of lekkere hapjes maken voor vrienden en familie. Dan vind ik het helemaal leuk als ik de hele dag kan kokkerellen en voel mij dan soms net eucalypta met mijn koolhydraatarme brouwsels. Maar lekker zijn ze wel en dat wordt altijd gewaardeerd.

Deze schotel is een voorbeeld van simpel en snel.
Je kunt variëren met de groenten, verse spinazie of boerenkool past er ook uitstekend bij, en uiteraard witlof ook. Probeer het ook eens met geschaafde spruitjes.

Dit gerecht smaakt verrassend anders door de achterham te vervangen door rauwe ham of een kaassoort te kiezen die goed smelt (Leerdammer of mozzarella).
Dus er valt genoeg te experimenteren en te variëren met dit snelle en simpele gerecht. Ik ben erg benieuwd naar jullie creaties.

Print Friendly
koolhydraatarme-andijvieschotel-snel en simpel-slank4u2
Simpele en snelle andijvie-schotel
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Super simpele en snelle ovenschotel voor een door de weekse avond.
Porties Prep Tijd
4 personen 30 minuten
Passieve Tijd
15 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 30 minuten
Passieve Tijd
15 minuten
koolhydraatarme-andijvieschotel-snel en simpel-slank4u2
Simpele en snelle andijvie-schotel
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Super simpele en snelle ovenschotel voor een door de weekse avond.
Porties Prep Tijd
4 personen 30 minuten
Passieve Tijd
15 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 30 minuten
Passieve Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
  1. Oven voorverwarmen op 200 ºC.
  2. Ovenschaal van 2 lt. invetten.
  3. Andijvie schoonmaken, in brede repen snijden en wassen. In pan andijvie met aanhangend water op matig vuur in ca. 5 minuten laten slinken. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
  4. Kaas in plakken schaven. Helft van andijvie met wat kookvocht in ovenschaal leggen. Andijvie beleggen met helft van ham en daarop helft van kaas leggen. Zo nog een laag maken van andijvie, ham en kaas.
  5. Schaal ca. 15 minuten in midden van oven zetten, tot kaas gesmolten is en de bovenkant mooi bruin kleurt.
Notities

Aangepast recept Allerhande 2002 door Jolanda Peeters

Deel dit Recept