Salade Caprese met Parmaham

Het is altijd grappig om te zien hoe jaloerse collega’s in je lunchbox loeren wat voor lekkers jij weer hebt mee genomen.

Salades zijn altijd lekker en snel gemaakt. Ook met weinig ingrediënten krijg je een heerlijke salade die vult. Daarnaast ook makkelijk mee te nemen naar je werk. Hou altijd de dressing apart en doe die er pas overheen als je gaat eten.

Print Friendly
Salade Caprese met Parmaham
Stemmen: 1
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Italiaanse salade Caprese met parmaham en een pesto dressing. Lekker als koolhydraatarme lunch en makkelijk mee te nemen.
Porties
4 porties
Porties
4 porties
Salade Caprese met Parmaham
Stemmen: 1
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Italiaanse salade Caprese met parmaham en een pesto dressing. Lekker als koolhydraatarme lunch en makkelijk mee te nemen.
Porties
4 porties
Porties
4 porties
Ingrediënten
Porties: porties
Eenheden:
Instructies
  1. Verhit in een koekenpan de helft van de olijfolie. Bak de parmaham in 2 min. aan beide kanten krokant.
  2. Neem de ham uit de pan, laat iets afkoelen en scheur grof.
  3. Leg de in plakjes gesneden roma-pruimtomaten en de in plakjes gesneden bol buffelmozzarella dakpansgewijs op een schaal. Verdeel er de krokante ham snippers over.
  4. Roer de groene pesto door de overige olijfolie.
  5. Besprenkel de salade met de pestodressing en bestrooi met de basilicumblaadjes en wat peper.
Notities

Recept Jumbo, bewerkt door Jolanda Peeters

Deel dit Recept