Pesto kip ovenschotel met feta en olijven

Pesto kip ovenschotel met feta en olijven

Het beste van Italië en Griekenland, pesto en feta kaas, is samengevoegd in dit geweldige kip gerecht waar iedereen van gaat smullen.

Een klassiek gerecht in een nieuw jasje. Kip pesto kent iedereen wel, zo niet dan moet je het toch eens proberen.
Met de koolhydraatarme levensstijl is het zalig koken, want je hoeft immers niet op calorieën te letten. Je moet immers voldoende eten en dus ook je vetten, anders kom je in een spaarstand en val je gewoon niets af met dit dieet.en dan moet je allerlei truukjes gaan uithalen om maar af te vallen.
Is dit bij jou het geval lees dan eens help, ik val niet af.
Bezuinig dus niet op calorieën en zeker niet op je vetten. Verhoog niet je eiwit inname, want dan sta je ook stil en val je niets af. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen dat je de juiste verhoudingen moet eten, 65-70% vet, 20-30 % eiwit en 5 a 10% koolhydraten. Doe het goed, of doe het niet. Een tussenweg is er namelijk niet, want dan krijg je verhalen dat mensen zich aan de voorschriften houden, maar niks afvallen. Ik zie dit ook gebeuren bij klanten die ik begeleid bij het koolhydraatarme afvallen. Bijna iedereen heeft de neiging om veel te veel eiwit te eten en te weinig vetten. Dat is niet de bedoeling van dit dieet, het is immers geen eiwit dieet, maar een koolhydraatarm dieet. Wat andere mensen ook beweren hierover, met name de zelf uitgeroepen goeroes die iedereen op het verkeerde been zetten met hun zogenaamde koolhydraatarme aanpak, dit klopt niet.

Pesto kun je in allerlei soorten kopen. Echter let vooral op het aantal koolhydraten wat erin zit. Zo zal in rode pesto vaak meer koolhydraten zitten dan groene pesto. Je kunt pesto ook makkelijk zelf maken, zeker van de groene pesto bestaan er honderden varianten, maar de klassieke groene pesto met basilicum blijft toch favoriet. Ik zal binnenkort wat recepten hiervan op de website neerzetten.

Je kunt in Nederland ook de nep feta kopen, gemaakt van koemelk. Maar zowel de smaak als de textuur lijkt niet op de echte Griekse of Turkse feta. Die is vele malen lekkerder en voor mensen met koemelk allergie zo wie zo een must.

Print Friendly
pesto-kip-olijven-ovenschotel-slank4u2
Pesto kip ovenschotel met feta en olijven
Stemmen: 5
Score: 4.6
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Het beste van Italië en Griekenland, pesto en feta kaas, is samengevoegd in dit geweldige kip ovengerecht waar iedereen van gaat smullen.
Porties Prep Tijd
4 personen 15 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 15 minuten
Kook Tijd
30 minuten
pesto-kip-olijven-ovenschotel-slank4u2
Pesto kip ovenschotel met feta en olijven
Stemmen: 5
Score: 4.6
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Het beste van Italië en Griekenland, pesto en feta kaas, is samengevoegd in dit geweldige kip ovengerecht waar iedereen van gaat smullen.
Porties Prep Tijd
4 personen 15 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 15 minuten
Kook Tijd
30 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
  1. Verhit de oven voor op 200 C
  2. Snijd de dijen of de filets in stukken. breng op smaak met peper en zout en bak in een pan met roomboter totdat ze goudbruin zijn.
  3. Meng de pesto en de crème fraîche in een kom.
  4. Leg de gebakken kip stukken samen met de olijven, fetakaas en knoflook in een ovenschaal.
  5. Schenk de pesto-slagroom mix erover uit.
  6. Bak ongeveer 20 a 30 minuten in de oven op 200 C, totdat de schotel een mooie goudbruine kleur heeft.
Notities

Serveer met een groene salade van babyspinazie of snijbiet (beide bij AH te koop), of een andere groene salade, aangemaakt met rijkelijk olijfolie en een beetje grof gemalen zeezout.

Aantal koolhydraten per portie ongeveer 1,8 gr

Deel dit Recept

One thought on “Pesto kip ovenschotel met feta en olijven