Pesto gevulde eieren

Pesto gevulde eieren
Makkelijk te maken receptje en erg lekker.
Geschikt voor tussendoortje, maar ook als hapje op een verjaardag of feestje.
Zeker geschikt voor het BKE dieet als tussendoortje of maaltijd.

Gevulde eieren zijn erg makkelijk te bereiden. Wat hardgekookte eieren, een beetje roomboter of mayonaise en de eieren zijn zo gevuld. Lekker voor tijdens de als hapje bij de borrel of gewoon als tussendoortje.

Wat handige tips voor perfect gevulde eitjes
De eieren koken
Haal de eieren een half uur voor het koken uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
Doe hierna de eieren in een pan met ruim koud water en wat zout.
Breng het water aan de kook en kook de eieren, geteld vanaf dat het water begint te koken, in 10 minuten hard.
Haal de eieren uit de pan en laat ze schrikken onder de koude kraan. Hiermee voorkom je een zwart randje rond de eierdooier en ook kun je ze daarna makkelijker pellen.
Zorg ervoor dat de eieren volledig onder water staan!
Prik een gaatje in de bolle kant van de eieren om barsten tijdens het koken te voorkomen.
Draai de eieren na 1 minuut koken om: op deze manier blijft de eierdooier beter in het midden zitten.

De dooiers uit de eieren halen
Halveer de gepelde eieren.
Haal de eierdooiers voorzichtig uit de eieren en leg ze in een schaal.
Spoel de eiwit-helften schoon en laat ze op een schone theedoek uitlekken.

De vulling maken
Wrijf met de bolle kant van een lepel de eierdooiers door een zeef of prak ze fijn met een vork.
Doe het eigeel bij de zachte boter of mayonaise en meng dit met een spatel tot een homogeen geheel.
Breng tot slot het mengsel op smaak met peper en zout of andere smaakmakers.

Als variatie kun je nog aan de vulling toevoegen bijvoorbeeld wat mosterd, bieslook, fijn gesnipperd uitje, fijn gesnipperde gerookte zalm of geraspte kaas.

De eiwit-helften vullen
Leg de eiwitten op een bord of schaal.
Spuit met een spuitzak het ei-botermengsel in de eiwit-helften of schep het mengsel met een lepeltje erin.
Garneer de eieren met een blaadje peterselie of een halve olijf.

Wist je dit?
Na 3 minuten koken heb je een heel zacht gekookt ei (het eiwit is nog wat lopend); na 4 minuten een zacht gekookt eitje; na 5 minuten een half zacht gekookt ei en na 8 à 10 minuten een hard gekookt ei.
De kooktijden zijn gerekend vanaf het moment dat het water begint te koken.

Print Friendly
pesto-gevulde-eieren-slank4u2
Gevulde eieren met pesto
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Weer een variant op het gevulde eitje. Makkelijk te maken.
Porties
12 porties
Porties
12 porties
pesto-gevulde-eieren-slank4u2
Gevulde eieren met pesto
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Weer een variant op het gevulde eitje. Makkelijk te maken.
Porties
12 porties
Porties
12 porties
Ingrediënten
Porties: porties
Eenheden:
Instructies
  1. Laat de eieren 10 minuten koken.
  2. Pel de eieren, spoel ze af en snijd ze in de lengte doormidden.
  3. Schep voorzichtig de dooier uit het ei en prak deze goed fijn.
  4. Meng de dooier met de pesto, olijfolie en de Parmezaanse kaas door elkaar.
  5. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Zet de halve eitjes op een bord. Je kunt eventueel een klein stukje van de onderkant afsnijden, zodat het ei eter blijft staan.
  7. Schep de vulling in de eitjes en laat even goed koud worden in de koelkast.
  8. Bestrooi de eitjes voor het serveren evt. met gehakte basilicum.
Notities

Let op: Onze recepten zijn berekend met een Amerikaans voedingswaardesysteem.
Dit betekent dat je de vezels van de koolhydraten moet aftrekken in de onderstaande voedingswaarde tabel!

Voedingswaarde
Gevulde eieren met pesto
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 7 Calorieën uit Vetten 9
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 1g 2%
Verzadigd Vet 0.1g 1%
Meerv. Onverzadigd Vet 0.1g
Enkelv. Onverzadigd Vet 0.3g
Cholesterol 10mg 3%
Natrium 25mg 1%
Kalium 4mg 0%
Totaal Koolhydraten 0.04g 0%
Voedingsvezels 0.01g 0%
Suikers 0.02g
Eiwitten 0.4g 1%
Vitamine A 0.3%
Vitamine C 0.04%
Calcium 0.4%
Ijzer 0.3%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.

Deel dit Recept