Pizza ovenschotel

Koolhydraatarme pizza ovenschotel
Koolhydraatarm,ketogeen, glutenvrij, ei vrij.
Geschikt voor de strenge fase.

Heet serveren! Ongetwijfeld is dit precies de smaak die je wilt proeven als je naar pizza verlangt.
Het is een heerlijke en zeer makkelijk te maken ovenschotel met de ingrediënten van een pizza maar uiteraard geen deeg. Zelfs familie en vrienden sullen mee en missen absoluut geen deeg. Je kunt voor hen b.v. lekker knapperig ciabatta stokbrood erbij serveren of zelfs pita broodjes.

Door het gebruik van het gehakt uit de worstjes smaakt de schotel vele malen beter. Niet alleen is het gehakt vaak wat vetter, maar hierdoor ook smeuïger en wat dikker. Ik vind het persoonlijk lekkerder als ik wat grotere brokken gehakt eet i.p.v. het zeer fijn verkruimelde geruld gehakt. Dus het vlees uit worstjes vind ik wel lekker,, vandaar ook dit recept. Wil je toch gehakt gebruiken, gebruik dan gemengd gehakt of varkens gehakt. Dan wordt het niet te droog, dat doet afbreuk aan de smaak.
Worstjes zijn er in allerlei smaken, maar let goed op de koolhydraten ervan. In dit gerecht gebruik je Italiaans gekruide worstjes, maar je kunt natuurlijk ook gewone worstjes kopen en dit zelf kruiden met Italiaanse kruiden. Italiaanse worstjes zijn niet altijd overal verkrijgbaar en bevatten soms meer koolhydraten dan je lief is.

Je kunt er ook voor kiezen om andere groenten toe te voegen dan champignons. Echter let dan weer op de koolhydraten. De essentie en de smaak en deze pizza ovenschotel gaat verloren als je er een berg groenten op legt. Je kunt wel bv in blokjes gesneden en gebakken courgette gebruiken of bv in blokjes gesneden en gebakken aubergines. Dan blijf je dicht bij de oorsprong van dit recept en het pizza gevoel die het oproept als je gaat eten.

Ik garandeer je echt dat dit een blijvertje is en dat je deze schotel vaker gaat maken.
Je kunt het invriezen. Ook lekker de volgende dag voor de lunch, even opwarmen in de oven of magnetron en je kunt weer smullen.

Een greep uit onze andere pizza recepten:
De perfecte bloemkool pizza
Oepsie vispizza
Gehakt pizza

Smakelijk eten!

Print Friendly
koolhydraatarme-pizza-ovenschotel-slank4u2
Pizza ovenschotel
Stemmen: 5
Score: 4.4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Super makkelijke en lekkere ovenschotel voor alle gelegenheden.
Porties Prep Tijd
6 porties 15 minuten
Passieve Tijd
25 minuten
Porties Prep Tijd
6 porties 15 minuten
Passieve Tijd
25 minuten
koolhydraatarme-pizza-ovenschotel-slank4u2
Pizza ovenschotel
Stemmen: 5
Score: 4.4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Super makkelijke en lekkere ovenschotel voor alle gelegenheden.
Porties Prep Tijd
6 porties 15 minuten
Passieve Tijd
25 minuten
Porties Prep Tijd
6 porties 15 minuten
Passieve Tijd
25 minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Eenheden:
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200C. Spray of vet een platte ovenschaal in met olie/roomboter.
  2. Schud de tomaten uit het blik , in een vergiet en spoel ze af met koud water. Laat de tomaten goed uitlekken en spreid ze dan uit op keukenpapier. Dep ze droog met een ander stuk keukenpapier of laat ze aan de lucht drogen.
  3. Als de tomaten drogen, verhit je 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en haal je het vlees uit de worsten. Bak het vlees op medium vuur totdat het mooi goudbruin is. Rul het in grove stukken als je het bakt. Je kunt dit doen met een vork, maar ook met een aardappelstamper.
  4. Als de worstjes gaar bakken, maak je de champignons schoon en snij je ze in dikke plakken.
  5. Als de worst gaar is, maak je in je ovenschaal een bodem met de worst en verdeel je de opgedroogde tomaten erop. Maak op smaak met de gedroogde oregano, zout en versgemalen zwarte peper.
  6. Verhit in de pan van het vlees 2 eetlepels olijfolie en bak de champignons hierin totdat het vocht is verdampt en de champignons beginnen te bruinen.
  7. Leg de champignons op het worst-tomaten mengsel.
  8. Snij de plakjes salami door midden.
  9. Bovenop de champignons in de ovenschaal verdeel je de geraspte mozzarella.
  10. Stop de halve plakjes salami tussen de kaas, zodanig dat de hele schaal bedekt is met salami.
  11. Bak 25 minuten op 200 C graden of totdat de kaas goed is gesmolten en bruin begint te worden. Heet serveren!
Notities

Let op: Onze recepten zijn berekend met een Amerikaans voedingswaardesysteem.

Dit betekent dat je de vezels van de koolhydraten moet aftrekken in de onderstaande voedingswaarde tabel!

Wij hebben dit al voor je gedaan en per portie bevat dit gerecht 4 gr koolhydraten.
Geschikt voor : strenge fase.

Berekend met gewone varkensworstjes en Italiaanse kruiden.

Voedingswaarde
Pizza ovenschotel
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 583 Calorieën uit Vetten 441
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 49g 75%
Verzadigd Vet 18g 90%
Transvet 0.2g
Meerv. Onverzadigd Vet 5g
Enkelv. Onverzadigd Vet 23g
Cholesterol 118mg 39%
Natrium 1125mg 47%
Kalium 546mg 16%
Totaal Koolhydraten 5g 2%
Voedingsvezels 1g 4%
Suikers 3g
Eiwitten 30g 60%
Vitamine A 11%
Vitamine C 13%
Calcium 32%
Ijzer 13%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.

Deel dit Recept