De perfecte bloemkool pizza

NIEUWE METHODE : De perfecte Bloemkool pizza Pepperoni

Wie de smaak van de bloemkoolpizza heerlijk vindt, maar geen fan is van de natte bodem, moet dit nieuwe recept eens uitproberen!

In vergelijking met de oude techniek gebruik je minder ingrediënten en een nieuwe manier om de bloemkool korst droger te maken. Met de oude techniek krijg je vaak de bodem niet droog en crispy, met deze techniek heb je hier geen last van en krijg je een crispy bodem. Je gebruikt hier 2 verschillende methodes voor die ik je in het recept laat zien.

De beste manier om je bloemkool pizza te serveren is met een bak groene sla, olijfolie, citroen en je favoriete rauwkost die je lekker vindt.

Het recept voor de bloemkoolrijst vind je hier!
Het recept voor de basis tomatensaus vind je hier Basis tomatensaus.

marinara-saus-slank4u2

Marinarasaus maak je makkelijk zelf door 150 gr tomaten of cherry tomaatjes, 1/2 bosje basilicum, 2 knoflookteentjes, 30 gr witte ui, 60 gr tomatenpuree, 60 ml olijfolie, zout en zwarte peper naar smaak, in een blender te pureren tot een smeuïge saus. Het hoeft niet gekookt te worden en kan in de koelkast tot 1 week bewaard worden of gewoon invriezen. De saus bevat 2,6 kh per 60 gram.

Print Friendly
De perfecte bloemkool pizza
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Heerlijke crispy bodem van bloemkool , belegd met salami en omgetoverd tot een pizza. Samen met een kom verse sla, een volledige maaltijd die ook nog eens koolhydraatarm is.
Porties Prep Tijd
2-4 porties 20 minuten
Passieve Tijd
1 uur
Porties Prep Tijd
2-4 porties 20 minuten
Passieve Tijd
1 uur
De perfecte bloemkool pizza
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Heerlijke crispy bodem van bloemkool , belegd met salami en omgetoverd tot een pizza. Samen met een kom verse sla, een volledige maaltijd die ook nog eens koolhydraatarm is.
Porties Prep Tijd
2-4 porties 20 minuten
Passieve Tijd
1 uur
Porties Prep Tijd
2-4 porties 20 minuten
Passieve Tijd
1 uur
Ingrediënten
Pizzabodem
Topping
Porties: porties
Eenheden:
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Maak de bloemkoolrijst. Kook de rijst niet!
  3. Rasp de kazen en doe ze in afzonderlijke kommetjes.
  4. Verwarm een grote braadpan op een medium vuur en voeg 1 el kokosolie toe. Voeg de bloemkool rijst toe, voeg een beetje zout toe en zet het vuur laag.
  5. Laat de bloemkoolrijst 15 minuten op laag vuur onder voortdurend roeren gaar worden. Zorg dat zoveel mogelijk vocht verdampt tijdens het bakken/koken. zorg ook dat het niet aanbrandt!
  6. Als alle vocht verdwenen is en de bloemkool gaar is, de pan van het vuur halen en de bloemkool in een grote kom doen.
  7. Voeg de mozzarella en de parmezaan aan de bloemkool toe, samen met de knoflookpoeder, gedroogde oregano en het eiwit.
  8. Meng alles met je handen door elkaar, zodat er een homogene massa ontstaat en je een deegbal krijgt.
  9. Gebruik een pizzablik van 32 cm. Beleg deze met bakpapier en strijk het bloemkool deeg uit over de bodem. De bodem mag niet dikker zijn dan 1 cm!
  10. Gebruik een kwastje om wat ghee of kokosolie over het deeg te smeren en bewaar de rest voor de andere kant. Plaats de vorm in de oven en bak ongeveer 15 a 20 minuten.
  11. Haal de vorm uit de oven en leg een ander stuk bakpapier bovenop de korst. Draai het geheel om (let op de vorm is heet!) en zorg dat de pizzakorst op het nieuwe bakpapier ligt. Haal het oude bakpapier voorzichtig weg. Het kan vastzitten, hiervoor gebruik je een mes om het los te krijgen.
  12. Plaats de pizza korst weer in de oven, nadat je deze weer hebt ingesmeerd met de resterende kokosolie/ghee en bak totdat deze goudkleurig is. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Het bakken aan 2 zijden is nodig om alle vocht eruit te krijgen en een crispy resultaat te krijgen.
  13. Haal de pizza uit de oven en smeer deze in met marinarasaus.
  14. Strooi de resterende kaas over de pizza en beleg met ruim met de salami.
  15. Zet de pizza terug in de oven voor ongeveer 5 a 10 minuten zodat deze goed droog en crispy wordt.
  16. Haal uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Hierna kun je de pizza makkelijker van het bakpapier af krijgen. Garneer met de basilicum blaadjes en de olijfolie.
Notities

Warm of koud erg lekker!

Beleg met elke topping die je lekker vindt, maar doe dit niet te dik.
Bij het gebruik van bepaalde groenten komt veel vocht vrij, bak ze eerst van de voren aan, zodat het vocht eruit kan trekken en niet in de pizza terecht komt.

Verander je de ingrediënten dan krijg je een ander resultaat.
Kooktijden afhankelijk van je eigen apparatuur.

Let op: Onze recepten zijn berekend met een Amerikaans voedingswaardesysteem.
Dit betekent dat je de vezels van de koolhydraten moet aftrekken in de onderstaande voedingswaarde tabel!

Voedingswaarde
De perfecte bloemkool pizza
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 368 Calorieën uit Vetten 261
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 29g 45%
Verzadigd Vet 17g 85%
Meerv. Onverzadigd Vet 1g
Enkelv. Onverzadigd Vet 9g
Cholesterol 60mg 20%
Natrium 1066mg 44%
Kalium 301mg 9%
Totaal Koolhydraten 7g 2%
Voedingsvezels 2g 8%
Suikers 4g
Eiwitten 21g 42%
Vitamine A 10%
Vitamine C 48%
Calcium 42%
Ijzer 8%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.

Deel dit Recept

7 thoughts on “De perfecte bloemkool pizza

    1. Dag Arien, belangrijk is om veel vocht uit de bloemkool te verwijderen voor het bakken en een niet te dikke bodem. Hoe dunner hoe beter.