Mexicaanse Keto Taco a la Joly

Keto Taco a la Joly
Koolhydraatarm, glutenvrij, zuivelvrij en eivrij.
Je maakt dit gerecht vegetarisch door vegetarisch gehakt te gebruiken.
Geschikt voor alle fases.

Dit is een recept dat ik al vanaf mijn 17e jaar maak, toen ik nog op kamers zat. Ooit eens gegeten in een café en dat vond ik zo lekker dat ik het ben gaan namaken. Inmiddels een succes in mijn familie en vriendenkring en daarbuiten ook. Het oorspronkelijke recept is met een bladerdeeg bodem en dat kan met deze levensstijl niet.
Het is door het gebruik van de bodem en andere ingrediënten , nogal koolhydraatrijk, dus ik heb er een koolhydraat armere versie van gemaakt. Je moet wel van heet en spicy houden, anders is het niet lekker! Juist door het contrast van spicy, heet, zoet, zuur en zout is zo lekker.

Voor mij is dit een makkelijke maaltijd als ik even geen inspiratie heb, snel gemaakt en altijd lekker. Hou je niet van heet, dan laat je de zaadjes uit de pepers. Je kunt ook chilipoeder gebruiken, maar dat maakt het te heet vind ik zelf. Door de de klein gesneden chilipepers heb je juist een hete nasmaak en niet meteen een hete smaak, als je snapt wat ik bedoel. Sambal is ook een optie.

Vind je het nu te scherp, voeg dan wat zoetstof toe in plaats van meer sojasaus.
In gewone sojasaus of ketjap manis van Conimex zit per eetlepel van 15 ml 8 gr KH.
In Kikkoman rood zit 4,9 KH per 100 ml.
In Tamari 4,9 KH per 100 ml.
Er zit dus duidelijk verschil in. Let goed op de etiketten in ieder geval voor je iets koopt en gebruik het met mate.

Taco’s komen oorspronkelijk uit Mexico en zijn eigenlijk een kleine gevouwen tortilla van mais of tarwebloem.
De tortilla, gekookt op een dunne bakplaat, wordt samengesteld uit verscheidene ingrediënten. De kleur van de tortilla varieert afhankelijk van het type bloem dat gebruikt wordt; tarwe tortilla’s zijn altijd wit. Taco’s worden gegeten met de hand, en zijn meestal bereid met een gekruide rode of groene salsa, die wordt aangeboden als deel van de maaltijd. De taco is een typisch Mexicaans gerecht dat uit het vuistje wordt gegeten.

Ik heb een recept voor Koolhydraatarme Mexicaanse Tortilla’s, Tortilla bakjes, Taco Schelpen & Nacho’s op de website staan als je dit pittige gehaktmengsel in een bakje of taco wil leggen.
Het kost even wat werk, maar een leuk en lekker recept voor in het weekend.

Koolhydraatarme ketchup kun je kopen van het merk Waldensfarm of zelf maken : KHA Tomaten Ketchup

Voor het opdienen zijn allerlei mogelijkheden.
Je kunt het doen zoals ik gedaan heb, dan eet je alles door elkaar en heb je een volledige maaltijd.
Maar je kunt ook grote slabladen gebruiken ( van bv gemsla) als taco schelp en hier een schep gehaktmengsel op doen en wat zuur en saus. Dit eet je dan met je handen en een lekker hapje bij een avondje tv als snack of tussendoortje.

Print Friendly
keto-taco-a-la-Joly-Skank4u2
Mexicaanse Keto Taco a la Joly
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Makkelijke maaltijd en snel klaar. Je moet wel van heet en spicy houden, anders is het niet lekker! Juist door het contrast van spicy, heet, zoet, zuur en zout is zo lekker.
Porties
2 porties
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 porties
Kook Tijd
15 minuten
keto-taco-a-la-Joly-Skank4u2
Mexicaanse Keto Taco a la Joly
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Makkelijke maaltijd en snel klaar. Je moet wel van heet en spicy houden, anders is het niet lekker! Juist door het contrast van spicy, heet, zoet, zuur en zout is zo lekker.
Porties
2 porties
Kook Tijd
15 minuten
Porties
2 porties
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Eenheden:
Instructies
  1. Ui, knoflook en paprika aanbakken in een pan, gehakt erbij rullen en gaar laten worden. Champignons in plakjes erbij doen, pepers erbij doen en gaar laten worden. Kruiden erbij en op smaak maken. Afblussen met de sojasaus en even laten door garen. Het gehaktmengsel moet erg pittig smaken en wat zout door de sojasaus.
  2. Sla schoonmaken en een sausje maken van mayonaise, suikervrije ketchup en mosterd. Klein beetje water erdoor om het te verdunnen.
  3. Opdienen: gehaktmengsel op een diep bord scheppen, flink sla erover heen, paar eetlepels zoetzuur er over heen en dan saus erover heen. Als je dit gerecht als hapje maakt gebruik je grote slabladeren waarop je een el gehaktmengsel schept en wat zuur en saus.
  4. Voor gasten en familie kun je er bladerdeeg bakjes/bodems bij maken. Je gebruikt 4 plakken bladerdeeg om een bakje te maken of uit te spreiden in een pizza blik. Of maak voor allemaal de kha taco schelpen of bakjes volgens het recept.
Notities

Recept en foto Jolanda Peeters

Let op: Onze recepten zijn berekend met een Amerikaans voedingswaardesysteem.
Dit betekent dat je de vezels van de koolhydraten moet aftrekken in de onderstaande voedingswaarde tabel!

Voedingswaarde
Mexicaanse Keto Taco a la Joly
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 329 Calorieën uit Vetten 189
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 21g 32%
Verzadigd Vet 7g 35%
Meerv. Onverzadigd Vet 4g
Enkelv. Onverzadigd Vet 8g
Cholesterol 80mg 27%
Natrium 1176mg 49%
Kalium 663mg 19%
Totaal Koolhydraten 10g 3%
Voedingsvezels 3g 12%
Suikers 4g
Eiwitten 26g 52%
Vitamine A 21%
Vitamine C 38%
Calcium 4%
Ijzer 21%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.

Deel dit Recept