Lijnzaad brood

Er zijn al heel veel recepten als alternatief voor brood, maar is erg lekker en mislukt niet. Het enige nadeel zijn de haverzemelen die erin zitten, dat zijn granen en die mag je helaas niet eten in de afvalfases. Daarom is het oorspronkelijke recept niet geschikt voor de afvalfases. Vervang je de haverzemelen door eenzelfde hoeveelheid lijnzaad, dan mag je het altijd eten. De structuur wordt wel iets anders dan.

Lekker met een plak kaas of zelfs te gebruiken als echte boterham voor een echte tosti.
Lijnzaad is beter dan amandelmeel, zowel qua koolhydraten als qua gezondheid.

Lees hier alles wat je wil weten over de grote voordelen van lijnzaad.

Print Friendly
Lijnzaad brood
Stemmen: 2
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Lekker vullend brood, boordevol pitten en zaden en snel gemaakt. Geschikt voor koolhydraatarm in latere fases ivm de haverzemelen, dit is graan en dat kun je beter achterwege laten in de afvalfases. Je kunt de haverzemelen vervangen door lijnzaad en dan is het wel geschikt voor alle fases.
Porties Prep Tijd
20 porties 10 minuten
Passieve Tijd
60 minuten
Porties Prep Tijd
20 porties 10 minuten
Passieve Tijd
60 minuten
Lijnzaad brood
Stemmen: 2
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Lekker vullend brood, boordevol pitten en zaden en snel gemaakt. Geschikt voor koolhydraatarm in latere fases ivm de haverzemelen, dit is graan en dat kun je beter achterwege laten in de afvalfases. Je kunt de haverzemelen vervangen door lijnzaad en dan is het wel geschikt voor alle fases.
Porties Prep Tijd
20 porties 10 minuten
Passieve Tijd
60 minuten
Porties Prep Tijd
20 porties 10 minuten
Passieve Tijd
60 minuten
Ingrediënten
Porties: porties
Eenheden:
Instructies
  1. Oven voorverwarmen op 155 graden.
  2. De eieren, roomkaas en de olie met de mixer glad roeren. De lijnzaad grof malen en de noten grof stampen. Alle droge ingrediënten mengen en door het beslag roeren. Goed doorroeren en wat water toevoegen om een dikke brei te maken.
  3. In een siliconen bakvorm 60 minuten op 155 graden in een hete luchtoven bakken. Check even met een vleespen om te kijken of het van binnen ook gaar is, anders nog wat langer in de oven, evt bovenkant afdekken met aluminiumfolie.
Notities

Het brood is goed in te vriezen.

Deel dit Recept