KHA Brood

Ik bak eigenlijk nooit iets, maar afgelopen week had ik zin in brood. Ik had nog amandelmeel die op moest en lijnzaad heb ik eigenlijk altijd in huis. Ik was een beetje sceptisch over het gebruik van amandelmeel in brood omdat ik het al snel te zoet vind. En ik hou er niet van om tig ingrediënten te moeten gebruiken, dus probeer het altijd zo simpel mogelijk te houden.

Met dit experiment ben ik heel tevreden! Het smaakt lekker, niet zoet en is absoluut niet droog.
Ik heb een cakeblik gebruikt omdat ik geen broodbakvormen heb. Gewoon bewaard in een stuk zilverpapier en aan het einde van de week nog net zo smeuïg en lekker als net gebakken.

Na 2 plakjes dik belegd met roomkaas, vleeswaren, gewone kaas of een ander broodbeleg, zit je echt vol.
Ik vind het voor herhaling vatbaar in ieder geval, ik hoop jij ook.
Het leuke aan dit recept is dat het amper koolhydraten bevat.

Wil je amandelmeel vervangen dan kan dat door 50 gr kokosmeel, 1 extra ei en extra boter. Ik weet niet hoe het volume er dan uit komt te zien aangezien je 100 gram mist.

Print Friendly
KHA Brood
Stemmen: 2
Score: 2
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Lekker vullend koolhydraatarm brood. Niet droog en snel klaar.
Porties Prep Tijd
20 plakjes 10 minuten
Passieve Tijd
50 minuten
Porties Prep Tijd
20 plakjes 10 minuten
Passieve Tijd
50 minuten
KHA Brood
Stemmen: 2
Score: 2
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Lekker vullend koolhydraatarm brood. Niet droog en snel klaar.
Porties Prep Tijd
20 plakjes 10 minuten
Passieve Tijd
50 minuten
Porties Prep Tijd
20 plakjes 10 minuten
Passieve Tijd
50 minuten
Ingrediënten
Porties: plakjes
Eenheden:
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Meng alle droge ingrediënten in een kom. Klop de eieren los in een andere kom en voeg de boter en de azijn hier aan toe.
  3. Voeg beide mengsels bij elkaar en maak er een homogene massa van. Laat het mengsel een kleine 20 minuten staan om licht te laten rijzen.
  4. Stort het deeg in een ingevette broodbakvorm of cakeblik. Leg voor de zekerheid ook wat bakpapier op de bodem en zijkanten.
  5. Bak het 30 minuten in de oven en laat afkoelen.
Notities

Recept en foto Jolanda Peeters

Deel dit Recept