Krokante knolselderijchips met kruidenzout

Print Friendly
Krokante knolselderijchips met kruidenzout
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Een heerlijk krokant koolhydraatarm alternatief voor chips.
Porties
4
Porties
4
Krokante knolselderijchips met kruidenzout
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Een heerlijk krokant koolhydraatarm alternatief voor chips.
Porties
4
Porties
4
Ingrediënten
Porties:
Eenheden:
Instructies
  1. Doe het zout met de kruiden en de knoflook in de keuken-machine. Maal tot een fijn kruidenzout. Bewaar het zout in een gesloten pot. Verhit de olie om te frituren tot 150 ˚C. Schil intussen de knolselderij en dep goed droog met keukenpapier. Snijd met de kaasschaaf of mandoline lange linten van de knolselderij. Bak de knolselderijlinten in kleine porties in de hete olie in enkele minuten lichtbruin. Roer af en toe zodat de chips niet aan elkaar plakken. Neem ze uit de pan en laat ze uitlekken en afkoelen op keuken-papier. Tijdens het afkoelen kleuren de chips donkerder en worden ze krokant. Bestrooi ze met een snufje kruidenzout en serveer.
Notities

De hoeveelheid kruidenzout is aan de ruime kant. Je kunt dit in een afgesloten pot voor de volgende portie chips bewaren.

Experimenteer zelf eens met andere kruiden zoals shoarmakruiden, kerriepoeder, paprikapoeder Italiaanse kruiden, Povencaalse kruiden, Chinese 5 spices en vele andere gedroogde kruiden en specerijen.

Experimenteer ook eens met andere knolgewassen en harde groenten. Zolang je de plakjes dun houdt, krijg je van bijna alle harde groenten, mooie chips.

Voedingswaarde per portie:
2 g koolhydraten
173 kcal
15 g vet
2 g eiwit

Oorspronkelijk recept: Jumbo

Deel dit Recept