Krokante bloemkool “brood crackers”

Hier hebben we weer een bloemkoolrecept. Nu maken we er krokante brood crackers van.
Het recept heb ik ooit gevonden op een Amerikaanse blog, maar voor de verandering heb ik ze wel gemaakt. Ik hou nog steeds niet van bloemkool, in geen enkele vorm, maar mijn gasten vonden ze zalig. Ik had er helaas maar 8.

Met een beetje rode saus lijkt het al snel op een pizzabroodje en hoef je er weinig meer op te doen. Samen met een uitgebreide salade is dit een volledige lunch. Uiteraard ook als tussendoortje te gebruiken. Even opwarmen in een pan (of magnetron) en je hebt weer een warm broodje.

Print Friendly
Krokante bloemkool "brood crackers"
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Met een beetje rode saus lijkt het al snel op een pizzabroodje en hoef je er weinig meer op te doen. Samen met een uitgebreide salade is dit een volledige lunch
Porties Prep Tijd
8 stuks 10 minuten
Kook Tijd
50 minuten
Porties Prep Tijd
8 stuks 10 minuten
Kook Tijd
50 minuten
Krokante bloemkool "brood crackers"
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Met een beetje rode saus lijkt het al snel op een pizzabroodje en hoef je er weinig meer op te doen. Samen met een uitgebreide salade is dit een volledige lunch
Porties Prep Tijd
8 stuks 10 minuten
Kook Tijd
50 minuten
Porties Prep Tijd
8 stuks 10 minuten
Kook Tijd
50 minuten
Ingrediënten
Porties: stuks
Eenheden:
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 C . Bedek een cakeblik met bakpapier zodat het overtollige papier over de rand hangt. Spray het bakpapier licht in met bak spray.
  2. Maak van de bloemkool "rijst". Dit kun je doen met een rasp of keukenmachine.
  3. Doe de bloemkool rijst in een schaal en plaats het in de magnetron, ongeveer 6 tot 8 minuten zodat de rijst zacht wordt. Af en toe roeren en af laten koelen. GEEN water toevoegen!
  4. Ondertussen kun je de knoflook in de olie bakken, niet te lang ongeveer 30 seconden tot 1 minuut. Af laten koelen.
  5. Voeg de knoflook, ei, 3/4 van de kaas en 1/4 tl kruiden met wat peper en zout toe aan de afgekoelde bloemkool rijst. Roer alles door elkaar en spreid het dan uit over de bodem van het cakeblik.
  6. Bak net zo lang ( ongeveer 30 minuten) totdat het goudbruin kleurt.
  7. Bedek een rooster met een stuk bakpapier en haal voorzichtig het brood uit het cakeblik ( door het bakpapier op te tillen) en leg dit omgekeerd op het rooster zodat de onderkant ook goudbruin kan worden. Ongeveer 10 minuten in de oven.
  8. Verhit de gril. Snijd het "brood" in 8 stukken, voorzichtig van elkaar af trekken en doe de overgebleven kaas en kruiden erover verdelen.
  9. Grill een paar minuten zodat de kaas is gesmolten. Je kunt ze heet of warm serveren.
Deel dit Recept