Witte koolsalade

Koolhydraatarme witte koolsalade

Deze makkelijk te maken en frisse koolsalade is koolhydraatarm, glutenvrij, ei-vrij en lactosevrij.
Heerlijk met een stuk gekruid vlees, bijvoorbeeld een hamburger of gebraden kip, maar ook lekker met gegrild vlees van de barbecue. Tevens een makkelijke salade om mee te nemen naar je werk.

In de USA wordt koolsalade, coleslaw genoemd en totaal ingeburgerd in het dagelijks leven. Je hebt er echt honderden varianten van en vaak krijg je i.p.v. een gewone groene salade, een coleslaw bij je gerechten.
Tijdens mijn rondreizen vond ik het nooit erg, want zo eet en proef je echt heel veel varianten. Elk restaurant heeft zijn eigen recept voor coleslaw, elke staat heeft zijn eigen ingrediënten.

Eigenlijk kun je er alles in doen, als er maar kool in zit. Kool heb je natuurlijk ook in heel veel verschillende varianten zoals de harde soorten waaronder witte kool en rode kool. Maar ook de wat zachtere soorten zoals groene kool, savooiekool en boerenkool. In de USA hebben ze overigens andere boerenkool dan wij hier in Nederland. De boerenkool die daar gegeten wordt , zijn de jonge scheuten van de boerenkool en dit wordt ook vaak gegeten als sla. Dat kan omdat het veel jonger blad is en daardoor veel sappiger. Kale (boerenkool) is een populair ingrediënt en wordt gezien als superfood.

Print Friendly
Koolhydraatarme-witte-kool-salade-slank4u2
Witte koolsalade
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Een heerlijke, makkelijke en snelle salade die overal bij smaakt. Als lunch, om mee te nemen maar ook bij je hoofdmaaltijd.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Koolhydraatarme-witte-kool-salade-slank4u2
Witte koolsalade
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Een heerlijke, makkelijke en snelle salade die overal bij smaakt. Als lunch, om mee te nemen maar ook bij je hoofdmaaltijd.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
  1. In een schaal de mayonaise met de azijn en de dragon glad roeren. Bieslook erboven in stukjes knippen.
  2. Karwijzaad met de bolle kant van een lepel of in een vijzel iets pletten en door de dressing roeren.
  3. Witte kool door de dressing scheppen.
  4. Salade op smaak maken met zout en peper.
  5. Minstens 1 uur afgedekt in de koelkast zetten zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
Notities

Tip: Lekker met flink gekruid vlees/kip in stukken op je salade.

Totaal aantal koolhydraten pp 2.3

Recept door Jolanda Peeters

Deel dit Recept