Speculaas brokken

Speculaasbrokken

Nu Halloween voorbij is en de winkels al tijden vol liggen met Sinterklaas lekkernijen (helaas vol met suiker) hier een lekker alternatief voor de speculaas brokken. Verwacht niet dat deze hetzelfde smaken, dan valt het altijd tegen.

De amandelmeel meel kun je vervangen door eenzelfde hoeveelheid lijnzaadmeel.
Samen met wat slagroom een lekker toetje of verantwoord tussendoortje voor bij de thee.
Je kunt er desgewenst meer of minder koekkruiden in doen en evt aanvullen met kaneel.

Dit recept gaat in de magnetron, maar kan ook in de oven. Dan op 150 graden 20 minuten, maar kan iets langer zijn door andere ovens. Het moet in ieder geval heel goed droog zijn, maar mag niet uitdrogen.

Print Friendly
koolhydraatarme-speculaas-brokken-slank4u2
Speculaas brokken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Verantwoord snoepen van speculaasbrokken kan nu met dit recept. Lekker bij warme chocomelk of kruidige pompoen latte.
Porties
3 porties
Porties
3 porties
koolhydraatarme-speculaas-brokken-slank4u2
Speculaas brokken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Verantwoord snoepen van speculaasbrokken kan nu met dit recept. Lekker bij warme chocomelk of kruidige pompoen latte.
Porties
3 porties
Porties
3 porties
Ingrediënten
Porties: porties
Eenheden:
Instructies
  1. Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Voeg wat warm water toe en maak er een glad en soepel deegje van.
  2. Leg het deeg op bakpapier en maak er met een deegroller een platte plak van met een dikte van ongeveer 1 cm.
  3. Hierna laat je de platte plek deeg 8 tot 10 minuten drogen in de magnetron. Zet het vermogen niet te hoog, anders droogt de plak teveel uit.
  4. In de oven 150 tot 160 graden, niet te hard en te heet, moet goed drogen.
Notities

Bron recept onbekend, stond op oude facebookpagina geplaatst door een lid.

Deel dit Recept