Pindakaas muffins

Pindakaas muffins

Makkelijk en snel te maken muffins die heerlijk zijn als ontbijt, maar ook als tussendoortje.
Niet voor iedereen geschikt door de pindakaas.
Nu zul je denken, mens zeur niet zo, maar ik wil het maar gezegd hebben.

Pindakaas
Het wordt uiteraard gemaakt van pinda’s. Pinda’s vallen onder de peulvruchten en bevatten per 100 gram ongeveer 10 KH. Voor de mensen die Atkins doen en streng kharm met 20 KH raad ik het af om in de afvalfases pindakaas te gebruiken. Niet alleen om de hoeveelheid zetmeel, maar ook om de de hoeveelheid toegevoegde suikers. Was dit in vroegere jaren nog weinig, tegenwoordig wordt er steeds meer dextrose, glucose, fructose en andere zoet makers in de pindakaas gestopt. Het verschil is 20% meer suiker dan voorheen.

Om die reden zou je ook kunnen kiezen voor een suikervrije en zoetstof vrije variant van pindakaas of voor biologische tahin (sesampasta), cashewnotenpasta, amandelpasta of 4- of 7-notenpasta.

Je kunt zelf makkelijk een notenpasta maken door 250 gr noten te roosteren in een pan en daarna 10 tot 15 minuten in een blender of keukenmachine met wat Keltisch zeezout te maken tot een dikke pasta. Vind je het te dik, dan voeg je wat olijfolie toe. Zo kun je ook nog experimenteren met stukjes bittere chocolade, cacaopoeder en bv chili vlokken. Dit is goed voor 1 potje pasta die vrij lang goed blijft, als die het al haalt.
Je kunt ook een mix gebruiken van 150 gram amandelen en 150 gram hazelnoten. Of een andere combinatie van noten.

Print Friendly
koolhydraatarme-pindakaas-muffins-slank4u2
Pindakaas muffins
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Deze pindakaasmuffins zijn heerlijk om als ontbijt te eten, maar ook perfect om mee te nemen als tussendoortje.
Porties
12 muffins
Porties
12 muffins
koolhydraatarme-pindakaas-muffins-slank4u2
Pindakaas muffins
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Deze pindakaasmuffins zijn heerlijk om als ontbijt te eten, maar ook perfect om mee te nemen als tussendoortje.
Porties
12 muffins
Porties
12 muffins
Ingrediënten
Porties: muffins
Eenheden:
Instructies
  1. Meng alle ingrediënten met elkaar.
  2. Giet het mengsel in de vormpjes.
  3. Bak de muffins circa 30 minuten op 200 graden.
Notities

Zoet: evt stevia, 85% pure chocola of bessen toevoegen.
Hartig: evt geraspte kaas, zongedroogde tomaten of bacon toevoegen.
Je kunt eindeloos variëren.

 

Foto en Recept van Sandra Doppenberg.

Deel dit Recept