Mozzarella pannenkoekjes

Mozzarella pannenkoekjes

Makkelijk te maken en makkelijk verkrijgbare ingrediënten, dat is wat we willen.
Dat kan met deze pannenkoekjes die uitermate goed passen in een koolhydraatarm dieet.

Variaties
Je kunt deze pannenkoekjes in allerlei variaties maken als je dit zou willen.
Als ontbijt ,gewoon gebakken met wat geklopte slagroom en wat rood fruit. Of met suikervrije pannenkoeken siroop van Waldens Farm. Waldens Farm is alleen verkrijgbaar online bij bv de Body@Fit.

Lekker zowel met zoet als met hartig beleg, als echte pannenkoek of als flensjes.
Als je een kookring gebruikt kun je er Amerikaanse pancakes van maken, een van mijn eigen favorieten

Je kunt ze ook gebruiken als wrap, besmeerd met kruiden roomkaas en belegd met bv gerookte vis (of uit blik) met wat fijngesneden stengels komkommer.

Zo zullen er vast nog meer variaties te bedenken zijn.
Uit dit recept maak je 4 dunne pannenkoekjes of 2 iets dikkere. Al naar gelang hoeveel vocht je er extra bij doet wordt het beslagje dikker of dunner. De koolhydraten verschillen dan ook bij de dikte van het beslag en de hoeveelheid die je bakt.
In dit recept ben ik uitgegaan van 4 pannenkoekjes en die bevatten ongeveer 1 kh per stuk. Bij 2 bevatten ze 2 gr Koolhydraten per stuk. Maak je 1 pannekoek, dan is dat 4 gr koolhydraten per stuk.

Je kunt de mozzarella vervangen door gewone roomkaas.

koolhydraatarme-mozarella-pannekoekjes-slank4u2

Print Friendly
koolhydraatarme-mozarella-pannekoekjes-lv-slank4u2
Mozzarella pannenkoekjes
Stemmen: 1
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Handig snel ontbijtje als je eens wat anders wil dan een gebakken ei. Door het toevoegen van slagroom, rood fruit (als je dit mag) en/of koolhydraatarme siroop een ware traktatie op de vroege ochtend.
Porties
4 pannekoekjes
Porties
4 pannekoekjes
koolhydraatarme-mozarella-pannekoekjes-lv-slank4u2
Mozzarella pannenkoekjes
Stemmen: 1
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Handig snel ontbijtje als je eens wat anders wil dan een gebakken ei. Door het toevoegen van slagroom, rood fruit (als je dit mag) en/of koolhydraatarme siroop een ware traktatie op de vroege ochtend.
Porties
4 pannekoekjes
Porties
4 pannekoekjes
Ingrediënten
Porties: pannekoekjes
Eenheden:
Instructies
  1. Meng de bol mozzarella, de eieren en de room in een blender en pulseer net zo lang totdat er een homogene massa ontstaat.
  2. Verhit op laag vuur in een koekenpan met anti aanbak laag een klontje boter of kokosolie totdat deze gesmolten is.
  3. Schenk nu een deel van het beslag in de pan en laat zachtjes bakken op laag vuur. Als je het vuur te hoog zet verbranden de pannenkoekjes. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant. Doe dit door de pannenkoek op een deksel of ander bord te schuiven en om te draaien en weer in de pan te doen. Met een spatel maak je al snel je pannenkoek kapot.
Deel dit Recept