Koolhydraatarme Lemoncurd

Soms heb je wel eens zin in iets anders op je koolhydraatarme cracker of brood.
Helaas is zoet beleg een no-go binnen deze levenswijze.
Naast Nutella en notenpasta (recept volgt) is er eigenlijk weinig alternatief.

Deze Lemoncurd is snel en makkelijk te maken en lekker fris.
Koop wel biologische citroenen omdat je het rasp gebruikt, dan weet je zeker dat je geen bestrijdingsmiddelen binnen krijgt.

Je hoeft geen hele eieren te gebruiken, je kunt ook alleen eidooiers gebruiken die je over hebt.

Ben je wat verder in je dieet dan kun je bv de citroenen vervangen door sinaasappelen, grapefruit of mandarijnen. Speel dan wel met de hoeveelheid zoetstof i.v.m. de smaak beleving.

Dit recept voor Lemoncurd is ook leuk om cadeau te geven in een leuke pot. Bij de Hema hebben ze tegenwoordig potten die lijken op Mason Jar, maar een stuk goedkoper zijn.

Print Friendly
Koolhydraatarme Lemoncurd
Stemmen: 2
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Fris en zoet beleg voor je koolhydraatarme cracker of boterham. Ook handig voor toetjes.
Porties
600 ml +/- 2 jampotten
Porties
600 ml +/- 2 jampotten
Koolhydraatarme Lemoncurd
Stemmen: 2
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Fris en zoet beleg voor je koolhydraatarme cracker of boterham. Ook handig voor toetjes.
Porties
600 ml +/- 2 jampotten
Porties
600 ml +/- 2 jampotten
Ingrediënten
Porties: +/- 2 jampotten
Eenheden:
Instructies
  1. Was de citroenen. Rasp de citroenen. Pers de citroenen uit en vang het sap op.
  2. Verwarm de boter 2 tot 3 minuten in de magnetron tot dit gesmolten is. Je kunt dit ook doen in een steelpannetje.
  3. Mix de eieren, zoetstof en citroen (rasp en sap) door elkaar en voeg dit toe aan de gesmolten boter. Mix dit door elkaar.
  4. Zet het mengsel in de magnetron en verwarm dit 5 minuten op de hoogste stand. (Roer dit tussentijds 2 tot 3 keer door met een vork. Pas op: HEET!) Je kunt dit ook doen in een steelpannetje, het moet dan echt even koken om in te dikken.
  5. Het mengsel is dik genoeg/klaar als het aan een lepel blijft hangen (na het indopen).
  6. Giet de hete Lemoncurd in potjes. De potjes en deksels heb je schoongemaakt met heet water en soda. Als je de potjes omkeert na het vullen , trekken ze vacuüm en kun je ze iets langer bewaren.
  7. Zet de potten als ze afgekoeld zijn in de koelkast, gebruik het meteen in een recept, of eet het direct op. Buiten de koelkast binnen een week consumeren.
Notities

Recept ooit gevonden op internet (bron onbekend), vertaald en bewerkt door Jolanda Peeters

Deel dit Recept