Kruidige pompoen Latte

Hier weer een lekker romig winter drankje , dit keer met pompoen puree en pompoen kruiden.
Nu genieten we nog van een Indian Summer, maar het weer kan zomaar omslaan en gure wind en regen die zorgt dat je heerlijk weg gekropen op de bank geniet van een beker warm en kruidig lekkers.

Je kunt de Pompoen kruidenmix gebruiken die ik vorige week als recept heb neergezet, maar je kan ook een eenvoudiger mengsel maken van:
-1 eetlepel
-1 theelepel kaneelpoeder
-2 theelepels gember poeder
-1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
Goed door elkaar mengen en bewaren in een afgesloten potje

Het recept van de Pompoen puree staat onder de link. Als je pompoenpuree maakt kun je dit ook invriezen. Handig is om dan een ijsblokjes bakje te gebruiken voor kleine porties.

Lekker als tussendoortje, maar ook als dessert en voor de aankomende feestdagen feestelijk opgemaakt met slagroom en geroosterde noten en kokosschilfers. Voor bezoek een lekkere scheut alcohol erbij en je staat voorlopig niet meer op uit je luie stoel na het diner.

Ik heb een grote pot gemaakt die nog steeds na ruim 1 week goed is en in de koelkast staat. Iedere keer een portie eruit en zo raakt hij leeg.
Pompoen smaakt van nature zoet en je hoeft eigenlijk geen extra zoetstof toe te voegen. Ik vind het al snel te zoet, maar jou smaak is anders. Ik drink mijn koffie zwart, ik weet niet hoe jij je koffie neemt?

Print Friendly
Kruidige pompoen Latte
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Hier weer een lekker romig winter drankje , dit keer met pompoen puree en pompoen kruiden. Nu genieten we nog van een Indian Summer, maar het weer kan zomaar omslaan en gure wind en regen die zorgt dat je heerlijk weg gekropen op de bank geniet van een beker warm en kruidig lekkers.
Porties
2 bekers
Porties
2 bekers
Kruidige pompoen Latte
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Hier weer een lekker romig winter drankje , dit keer met pompoen puree en pompoen kruiden. Nu genieten we nog van een Indian Summer, maar het weer kan zomaar omslaan en gure wind en regen die zorgt dat je heerlijk weg gekropen op de bank geniet van een beker warm en kruidig lekkers.
Porties
2 bekers
Porties
2 bekers
Ingrediënten
Porties: bekers
Eenheden:
Instructies
  1. Doe de melk in een steelpan met de pompoenpuree en de zoetstof. Zet op het vuur en laat heet worden. Niet laten koken!!
  2. Haal van het vuur af en voeg de vanille extract, pompoen kruidenmix en koffie toe. Klop even goed door.
  3. Giet in 2 bekers. Garneer met de geklopte slagroom en een snufje pompoen kruidenmix.
Notities

Recept en foto internet, bron onbekend, vertaald en bewerkt Jolanda Peeters

Deel dit Recept