Krokante kipspiesen

Heerlijk krokante kipspiesjes voor bij de High Tea of de borrel.
Maar ook gewoon als tussendoortje.

De spiesen zijn vrij groot dus je kunt ze tussen 2 handen eten en er gewoon in bijten. Het is fingerfood 🙂
De stokjes week je een uur van te voren in water, dan verbranden ze niet in de oven, en ze zorgen ervoor dat de kip bij elkaar blijft.

Je kunt variëren door kleinere stukken kip te snijden en kleinere stokjes te maken.

Amandelmeel kun je vervangen door gemalen knabbelbacon of kokosbloem.
Je krijgt dan een iets andere korst. Als je knabbelbacon gebruikt, gebruik dan geen zout, want de bacon is al vrij zout van zichzelf.

De stokjes bevatten ongeveer 1 KH per stokje.

Print Friendly
Krokante kipspiesen
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Heerlijk krokante kipspiesjes voor bij de High Tea of de borrel. Maar ook gewoon als tussendoortje.
Porties Prep Tijd
4 10 minuten
Passieve Tijd
20 minuten
Porties Prep Tijd
4 10 minuten
Passieve Tijd
20 minuten
Krokante kipspiesen
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Heerlijk krokante kipspiesjes voor bij de High Tea of de borrel. Maar ook gewoon als tussendoortje.
Porties Prep Tijd
4 10 minuten
Passieve Tijd
20 minuten
Porties Prep Tijd
4 10 minuten
Passieve Tijd
20 minuten
Ingrediënten
Porties:
Eenheden:
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden
  2. Verwarm de kokosolie in een pan op medium vuur (5 minuten)
  3. Meng het meel en de kruiden in een diep bord
  4. Klop het ei los in een diep bord
  5. Snijd de kip in stukken van ongeveer 4 a 5 cm. Als je kleinere en meer spiesjes wilt dan snij je de kip in kleinere stukken en week je uiteraard meer stokjes in water. Gebruik dan wel kleinere stokjes of snijd ze af. Ze verbranden of worden zwart in de oven.
  6. Maak 4 stokjes met de stukken kip. Zorg dat er ongeveer iets meer dan 100 gram op een stokje zit. Of meer als je kleinere stukjes gebruikt.
  7. Haal de stokjes door het geklopte ei en daarna door het gekruide meel. Zorg dat alle kanten bedekt zijn met ei en met meel.
  8. Bak de stokjes ongeveer 2 minuten in de hete olie. Hierdoor worden ze krokant.
  9. Leg ze daarna op een ingevette bakplaat of rooster en bak ze 20 minuten in de oven om gaar te worden. Let op dat ze niet verbranden, zet ze dan wat lager in de oven.
  10. Laat ze 5 minuten rusten en strooi er de peterselie overheen.
Notities

Recept Jolanda Peeters

Deel dit Recept