Kokos cheesecake met ricotta

Kokos-cheesecake met ricotta

Dit is een heel fijn, makkelijk , maar ook erg lekker recept!
Je kunt deze cheesecake als ontbijt, lunch of als tussendoortje nemen.
Voor ontbijt en lunch neem je 2 porties, voor een tussendoortje 1 portie.

Wil je er een fase 1 Atkins recept van maken, gebruik dan monchou.
Ricotta bevat net als yoghurt, kwark en huttenkase redelijk wat melksuikers. Het is een vers product, dit is het verschil met roomkaas en monchou is dat deze niet vers zijn en hierdoor minder koolhydraten bevatten.
Mensen die niet lactose intolerant zijn, maar wel gevoelig, reageren op deze melksuikers door stil te staan in gewicht.

Cheesecake
Dit gerecht komt oorspronkelijk uit het oude Griekenland. In 1872 is het ontstaan in New York in de USA.
Bijna alle landen van de wereld hebben hun eigen variatie op de cheesecake.
Cheesecake is een zoet gerecht en bestaat uit 1 of meer lagen. Voor het grootste gedeelte, en dit is meteen de dikste laag, bestaat het uit een mengsel van zachte verse kaas (vaak roomkaas of ricotta), eieren en suiker. Als er een bodem in zit, dan bestaat deze bodem vaak uit verkruimelde koekjes zoals Bastogne of gewone Marie koekjes, zoet deeg of een sponge cake. Je kunt de cheescake bakken, maar ook ongebakken serveren. Hiervoor moet de cake wel een aantal uren in de koelkast om goed op te stijven. Het gebruik van enkele blaadjes gelatine wil daarbij goed helpen.
Het wordt vaak gezoet met suiker, maar je kunt het ook zoeten met fruit. Op de bovenkant leg je vaak fruit, slagroom, noten, fruit jam of chocolade siroop.
Cheesecake kun je in allerlei smaken maken zoals, aardbei, pompoen, limoen en toffee smaak.

Bij deze cheesecake zit geen bodem. Dit is ook niet echt nodig.
Wil je echter een krokante bodem maak deze dan als volgt:
75 gram amandelmeel en 50 gram gesmolten boter mengen, evt wat zoetstof aan toevoegen, maar is eigenlijk niet nodig. Je kunt de bodem 10 tot 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180 graden. Zo krijg je een lekkere kruimelige korstbodem.
Heb je geen oven, zet dan de bodem voor je hem bedekt met het roomkaas mengsel, minimaal een uur in de koelkast om op te stijven.

Je kunt een springvorm gebruiken, maakt eigenlijk niet uit hoe groot, aangezien de cake dan hoger of wat lager wordt.

Print Friendly
koolhydraatarm-kokos-cheesecake-met-ricotta-slank4u2
Kokos-cheesecake met ricotta
Stemmen: 10
Score: 3.8
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Een lekker ontbijt of lunchgerecht. Gebruik je het als ontbijt neem dan 2 porties. Goed verpakt in de koelkast is deze cake zeker 5 dagen houdbaar.
Porties
12 porties
Porties
12 porties
koolhydraatarm-kokos-cheesecake-met-ricotta-slank4u2
Kokos-cheesecake met ricotta
Stemmen: 10
Score: 3.8
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Een lekker ontbijt of lunchgerecht. Gebruik je het als ontbijt neem dan 2 porties. Goed verpakt in de koelkast is deze cake zeker 5 dagen houdbaar.
Porties
12 porties
Porties
12 porties
Ingrediënten
Porties: porties
Eenheden:
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Meng alle ingrediënten door elkaar en giet het in een siliconen cakevorm. (Gebruik je een gewone cakevorm vet deze dan eerst goed in)
  3. De cake 60 minuten bakken in de oven, de cake moet licht gekleurd zijn en stevig aanvoelen.
  4. Laat de cake afkoelen, snijd in 12 plakjes en bewaar de cake goed verpakt in de koelkast. Dit blijft ongeveer 5 dagen goed.
Notities

Per portie 1.1 KH
Geschikt voor fase 2 Atkins (i.v.m. ricotta)

Deel dit Recept

4 thoughts on “Kokos cheesecake met ricotta