Koolhydraatarme knoflook-amandel crackertjes

Crackertjes met amandelmeel en lijnzaadmeel, verrijkt met knoflook. Heerlijk als tussendoor knabbel, maar ook lekker met allerlei zelfgemaakte salades en dipsausjes. De dipsvind je hier.
Ideaal voor bij de borrel of een high tea en ook je koolhydraat vrienden zullen deze crackers kunnen waarderen.

Je kunt variëren door er andere kruiden aan toe te voegen, probeer eens tijm.
Ze bevatten geen eieren en geen zuivel en zijn snel gemaakt.

Wil je geen amandelmeel gebruiken, gebruik dan sojameel ter vervanging of alleen maar lijnzaadmeel 1:1 . Kokosmeel kan ook, maar hiervan mag je dan maar 40 gram gebruiken en je moet zeker 75 a 100 ml water meer toevoegen omdat kokosmeel erg veel vocht opneemt Je haalt er dan minder uit omdat het volume anders wordt. Blijft het deeg te nat, dan iets meer lijnzaadmeel toevoegen zodat het deeg handelbaar wordt en niet plakt.

De hoeveelheid crackertjes is afhankelijk hoe groot je ze snijdt. En check je oven regelmatig. Mijn oven bakt nogal snel, hete lucht, dus de baktijd kan langer of zelfs korter zijn.

Je kunt ze bewaren in een luchtdichte bak of diepvrieszak met ziplock sluiting. Binnen een week consumeren.

Print Friendly
koolhydraatarme-knoflook-amandel-crackertjes-slank4u2
Koolhydraatarme knoflook-amandel crackertjes
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Handige crackertjes voor bij de borrel of high tea met een lekkere dip of gewoon droog als tussendoortje.
Porties Prep Tijd
40 crackertjes 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15 minuten 30 minuten
Porties Prep Tijd
40 crackertjes 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15 minuten 30 minuten
koolhydraatarme-knoflook-amandel-crackertjes-slank4u2
Koolhydraatarme knoflook-amandel crackertjes
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Handige crackertjes voor bij de borrel of high tea met een lekkere dip of gewoon droog als tussendoortje.
Porties Prep Tijd
40 crackertjes 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15 minuten 30 minuten
Porties Prep Tijd
40 crackertjes 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15 minuten 30 minuten
Ingrediënten
Porties: crackertjes
Eenheden:
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C Leg op de bakplaat bakpapier of een siliconen mat.
  2. Meng amandelmeel, lijnzaadmeel, water en de Parmezaanse kaas, knoflookpoeder en het zout in een kom. Laat het rusten totdat al het water is opgenomen, dit duurt 3 a 5 minuten en het deeg wordt dan een homogene massa.
  3. Leg het deeg op het bakpapier en leg er een bakpapier bovenop (evt ingesprayd met olie zodat het niet plakt) en rol met een deegroller of je drukt met je handen alles plat en ongeveer 2 mm dik. Verwijder de bovenste bakpapier laag en maak met een mes ondiepe lijnen waar je je crackers wil breken.
  4. Bak de crackers in een voorverwarmde oven in ongeveer 15 minuten goudbruin. Haal uit de oven en laat minimaal 30 minuten afkoelen en breek ze dan in individuele crackertjes.
Notities

De crackertjes bevatten 0.1 KH per stuk

Deel dit Recept