Koolhydraatarme kapsalon

Koolhydraatarme kapsalon
Koolhydraatarm, glutenvrij, ei-vrij en lactose vrij te maken. Je kunt het ook vegetarisch maken door bv grove stukken courgette en aubergine te gebruiken en in grove stukken gesneden groene paprika en ui. Eventueel kun je een kha vleesvervanger gebruiken.

Tot een aantal jaar geleden wist ik niet eens wat het was, laat staan dat ik het gegeten had.
Maar bij ons Turkse afhaalrestaurantje zag ik ineens het woord kapsalon op een soort poster. Ik dacht nog, wat raar dat ze een reclame voor een kapsalon (lees kapper) maken. Duh, hoe blond kun je zijn?

Nu weet ik inmiddels wat een Turkse kapsalon is.
Vlees of kip, goed gekruid, op een bedje van friet en dan bedekt met kaas, even in de oven en dan beleggen met wat ijsbergsla, wat zuur , komkommer en/of tomaat en knoflooksaus. Ik heb het dus zo nog nooit gegeten en ook niet op de koolhydraatarme manier. Wel zonder de kaas, want ik eet zelf zo min mogelijk kaas. Daar sta ik namelijk van stil.

Op de oude facebook pagina stond ooit dit recept en er stonden ook diverse foto’s van leden. Ik heb de mooiste uitgekozen, met dank aan Anette de Kievit. Ik weet niet van wie het recept afkomstig is, maar inmiddels zijn er ook al weer heel veel varianten.

Je kunt uiteraard je eigen variatie maken, je kan het met shoarma kruiden maken of versteegh kipkruiden. Met kaas of zonder kaas, maar dan is het geen echte kapsalon meer heb ik me laten vertellen. En als je helemaal voor de realdeal wil gaan, dan maak je frietjes van pastinaak of peterselie wortel.

Knoflooksaus maken is erg simpel, pers 1 teentje knoflook uit in 2 a 3 el mayonaise, voeg 1 el water toe en een snuf zoetstof. Evt wat gedroogde peterselie er door hen roeren en klaar.

Print Friendly
koolhydraatarme-kapsalon-slank4u2
Koolhydraatarme kapsalon
Stemmen: 3
Score: 3.67
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Koolhydraatarme kapsalon voor avondeten of als lunch. Ook makkelijk lactose vrij te maken door de kaas weg te laten. Heerlijk met zelfgemaakte knoflooksaus.
Porties
2 porties
Porties
2 porties
koolhydraatarme-kapsalon-slank4u2
Koolhydraatarme kapsalon
Stemmen: 3
Score: 3.67
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Koolhydraatarme kapsalon voor avondeten of als lunch. Ook makkelijk lactose vrij te maken door de kaas weg te laten. Heerlijk met zelfgemaakte knoflooksaus.
Porties
2 porties
Porties
2 porties
Ingrediënten
Porties: porties
Eenheden:
Instructies
  1. Snijd de kipfilet in blokjes en kruide ze met een papje van de shoarma kruiden of kip kruiden vermengd met 1 el olijfolie. Dit marineert beter en zo verbranden niet meteen de kruiden.
  2. Snijd de champignons in repen en bak in 1 el olie rondom gaar .
  3. Haal de champignons uit de pan en bak nu de kip aan en gaar. Voeg de champignons weer toe.
  4. Doe alles in een ovenschaal ( of ovenvaste koekenpan als je die hebt) en strooi de kaas erover heen.
  5. Zet even onder de gril of oven totdat de kaas is gesmolten.
  6. Haal de schotel uit de oven en bestrooi met peterselie.
  7. Verdeel de fijngesneden ijsbergsla, de fijngehakte augurk en 2 el knoflooksaus over de schotel. Serveer de knoflooksaus er ook apart bij. Eet smakelijk.
Notities

Koolhydraten per portie zonder de knoflooksaus 3 gr koolhydraten.

Recept oorsprong onbekend, foto Anette de Kievit

Deel dit Recept