Hollandse bloemkoolsoep

Hollandse bloemkoolsoep

Niets zo lekker als een soepje met koud en nat weer.
Deze soep is snel en makkelijk te maken. Ook goed in te vriezen in porties voor een makkelijke en smakelijke door de weekse maaltijd.
Het bevat voldoende koolhydraten en de broodnodige vetten voor je verbranding.

Je kunt er koolhydraatarme soepstengels bij eten of een deze heerlijke ketobroodjes.

Wist je dat Hollandse en Spaanse bloemkool minder sterk ruikt en veel zachter van smaak is dan bv Franse bloemkool?
Bloemkool is een van de onmisbare ingrediënten in onze koolhydraatarme levenswijze, je kunt er echt alles mee maken, maar ook gewoon geschikt om zo te eten of een soepje van te maken.

Als je de spekjes weglaat of vervangt door een vegetarische variant heb je een smakelijke vegetarische maaltijd. Deze bloemkoolsoep is ei-vrij. Lactose vrij kun je hem maken door sojaroom te gebruiken i.p.v. gewone room.

Print Friendly
koolhydraatarme-hollandse-bloemkoolsoep-slank4u2
Hollandse bloemkoolsoep
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Een heerlijke soep als lunch, voorgerecht of hoofdmaaltijd, samen met een soepstengel of ketobroodje.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
koolhydraatarme-hollandse-bloemkoolsoep-slank4u2
Hollandse bloemkoolsoep
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Een heerlijke soep als lunch, voorgerecht of hoofdmaaltijd, samen met een soepstengel of ketobroodje.
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
  1. Snijd de ui fijn en de prei in dunne ringetjes. Smelt de roomboter in een braadpan, smoor de ui en de prei 4 minuten.
  2. Voeg de boemkoolroosjes en de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat 20 minuten zachtjes koken.
  3. Laat de soep iets afkoelen. Roer de kaas en de mosterd en de helft van de room erdoorheen. Pureer de bloemkoosoep glad.
  4. Doe de soep in een schone pan en voeg de overgebleven room erdoor. Breng op smaak met peper en zout en verwarm al roerend op laag vuur.
  5. Snijd het gerookte spek in kleine stukjes en bak het uit. Uit laten lekken op keukenpapier.
  6. Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met de uitgebakken spekjes en verse bieslook
Notities

Totaal aantal koolhydraten 5 pp

Recept Jolanda Peeters

Deel dit Recept