Feestelijke koolhydraatarme High Tea

Een tafel met koolhydraatarme feestelijke en heerlijke hapjes!

Dat nodigt uit en promoot de levensstijl.
Ik weet zeker dat ook niet low carbers dit heerlijk zullen vinden.

Aangezien wij in onze levensstijl en met name in de afvalfases, niet van een borrel kunnen genieten is de trend om gezellige high tea’s met vriendinnen te organiseren.
De hapjes zijn ook uitermate geschikt voor verjaardagen en andere feestelijke momenten.
Zelfs voor Sinterklaas avond, de Kerst of Oud en Nieuw, waar je met een gezelschap heerlijk kunt genieten van al het lekkers.

Er zijn nog meer voorbeelden van heerlijke High Tea tafels.
Heb je zelf een High Tea of een tafel vol met lekkers gemaakt voor een feestelijke gelegenheid, laat het ons dan weten op de facebook groep. Foto’s en ideeën zijn voor iedereen een inspiratie en dus van harte welkom.

Op de tafel van de foto zie je een heerlijke koolhydraat arme high tea met de volgende elementen:
– Slagroomsoezen
– Chocolade muffins
– Lijnzaad notenkoekjes
– Amandelcrispies
– Gemengde ongezouten noten
– Kokos/amandel/citroen koek
– Triangels met kruidenboter, roomkaas en olijfolie met peper/zeezout.
– Verse muntthee

De recepten komen ook los op de website te staan.

Print Friendly
Koolhydraat arme High Tea
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Op de tafel van de foto zie je een heerlijke koolhydraat arme high tea met de volgende elementen: - Slagroomsoezen - Chocolade muffins - Lijnzaad notenkoekjes - Amandelcrispies - Gemengde ongezouten noten - Kokos/amandel/citroen koek - Triangels met kruidenboter, roomkaas en olijfolie met peper/zeezout. - Verse muntthee
Porties
5 personen
Porties
5 personen
Koolhydraat arme High Tea
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Op de tafel van de foto zie je een heerlijke koolhydraat arme high tea met de volgende elementen: - Slagroomsoezen - Chocolade muffins - Lijnzaad notenkoekjes - Amandelcrispies - Gemengde ongezouten noten - Kokos/amandel/citroen koek - Triangels met kruidenboter, roomkaas en olijfolie met peper/zeezout. - Verse muntthee
Porties
5 personen
Porties
5 personen
Ingrediënten
Triangels
KOKOS/AMANDEL/CITROEN CAKE
LIJNZAAD NOTENKOEKJES
SLAGROOMSOEZEN
AMANDELCRISPIES
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
Triangels
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Roer alle droge ingrediënten (melen, lijnzaad en kruiden) behalve het bakpoeder goed door elkaar
  3. Knijp knoflook erboven uit en giet warme kokosolie erbij en roer nogmaals goed door.
  4. Strooi bakpoeder gelijkmatig over het meelmengsel en voeg de eieren toe. - Meng alles goed door tot je een mooi egaal deeg/beslag hebt.
  5. Vet een vorm in (bakspray) en bak de triangels in een bakvorm. De deeglaag moet ongeveer 1 cm dik zijn.
  6. Als laatste nog wat rozemarijn erover.
  7. Bak in 20 minuten goudbruin en gaar.
  8. Voor het opdienen wat grof zeezout erover strooien.
KOKOS/AMANDEL/CITROEN CAKE
  1. Smelt de boter tot het vloeibaar is.
  2. rasp de limoen schil en pers 'm uit.
  3. Meng de gemalen kokos met de vanille essence, een eetlepel van de gesmolten boter, de zoetstof en het sap en rasp van de limoen. Laat dat een een half uurtje intrekken.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden. - Vet een springvorm (23 cm) in of leg er natgemaakt uitgeknepen bakpapier in (dat vormt makkelijker).
  5. Klop met een garde in de eieren schuimig. Giet, al kloppend de rest van de bij de eieren. Klop tot de boter helemaal is opgenomen.
  6. Meng de kokos, amandelmeel en zout door elkaar en klop dat stevig door het ei-botermengsel.
  7. Verdeel het beslag over de springvorm en strooi er wat amandelschaafsel over.
  8. Bak gedurende 30 minuten in het midden van de oven.
  9. Laat de koek 5 minuten afkoelen en haal daarna uit de vorm en laat afkoelen op een taartrooster.
LIJNZAAD NOTENKOEKJES
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe de lijnzaad in een kom en voeg het hete water toe. Laat dit goed intrekken.
  3. Hak de noten fijn (niet te fijn dat het meel wordt).
  4. Mix de kokos en noten en voeg die toe aan de kom met lijnzaad.
  5. Maak 12 bolletjes van de mix op een met bakpapier beklede bakplaat. En druk ze platter met de bolle kant van een lepel.
  6. Bak het af in 25 minuten maar keer de koekjes om na 13 minuten.
SLAGROOMSOEZEN
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Klop 2 eiwitten stijf (evt. met vloeibare zoetstof)
  2. Maak er 4 hoopjes van op een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats het 20 minuten in de oven.
  3. Maak ondertussen de vulling door een scheutje slagroom met klopfix (en weer evt. vloeibare zoetstof) op te kloppen. Plaats dit in de koelkast.
  4. Haal de soezen na 20 minuten uit de oven, laat het afkoelen en vul de soezen vervolgens met het opgeklopte slagroom uit de koelkast.
AMANDELCRISPIES
  1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Meng in een kom het eiwit met de amandelschaafsel.
  2. Schep met een lepel een hoopje amandelschaafsel op bakpapier.
  3. Vorm nu met een lepel / vork het geheel tot een rondje en duw het een klein beetje plat, niet te dik laten want dan blijven ze taai.
  4. Bak de koekjes in ca 25 á 30 minuten goudbruin. Laat de koekjes op de bakplaat afkoelen.
Notities

Recepten en foto van Lai Bouhalhoul

Deel dit Recept