Crackers met Parmezaan, chiazaad en rozemarijn

Crackers met Parmezaan, chiazaad en rozemarijn

Als je je keukenkastjes eens opruimt dan kom je nog eens wat tegen waarvan je denkt, ow, dat stond er ook nog. Ik heb alle zaden en noten in de schoongemaakte plastic emmers van de griekse yoghurt gedaan, maar dan blijkt dat je nog ergens achterin zo’n kastje nog meer hebt liggen.

Zo kwam ik nog een zak zonnebloemzaden tegen en een pot chiazaden. Dat past niet meer in mijn emmertjes. Dus dan maar gebruiken. Ik heb afgelopen week bij de Lidl een koffiemolentje gekocht voor weinig omdat ik mijn kleine blender stuk gemalen heb. Ik maal daar alles in, maar nu is hij echt op.

Ik heb geen amandelmeel meer in huis, dus ik bedacht dat ik van die zaden ook meel kan maken in mijn koffie molentje en ik kan je zeggen dat ik meer dan tevreden ben over deze vervanging van amandelmeel. In ieder geval voor deze crackers. Ik durf haast wel te zeggen dat dit de lekkerste en beste crackers zijn die ik tot nu toe heb gemaakt.

Ze worden knapperiger dan de amandelmeel crackers en hebben een heerlijke geroosterde zoute smaak met een ondergrond van Parmezaanse kaas en rozemarijn. Iedere keer als ik in de keuken ben neem ik een crackertje en ze waren dus zo op. Een goed idee voor kleine toastjes of als borrelhapje in ieder geval. Je hoeft er niets op te doen, ze smaken gewoon al lekker van zichzelf.

Print Friendly
Crackers met Parmezaan, chiazaad en rozemarijn
Stemmen: 2
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Crackers van zonnebloemzaden en chiazaad met parmezaanse kaas en rozemarijn. Ze hebben een heerlijke geroosterde zoute smaak met een ondergrond van Parmezaanse kaas en rozemarijn.
Porties
10 crackers
Porties
10 crackers
Crackers met Parmezaan, chiazaad en rozemarijn
Stemmen: 2
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Crackers van zonnebloemzaden en chiazaad met parmezaanse kaas en rozemarijn. Ze hebben een heerlijke geroosterde zoute smaak met een ondergrond van Parmezaanse kaas en rozemarijn.
Porties
10 crackers
Porties
10 crackers
Ingrediënten
Porties: crackers
Eenheden:
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 150 graden
  2. Maal de zaden fijn in een blender, keukenmachine of koffiemolen. Je hebt waarschijnlijk voor de hoeveelheid meel meer zaden nodig. Meet de hoeveelheid meel zorgvuldig af zoals in het recept beschreven.
  3. Doe het meel, de kaas, rozemarijn, knoflookpoeder en de bakpoeder in een grote kom. Voeg nu het ei en de gesmolten boter toe en kneed tot een samenhangend deeg.
  4. Leg een stuk bakpapier op je bakplaat en leg het deeg erop, beetje uitdrukken tot een ruwe rechthoek. Leg een ander stuk bakpapier op het deeg en rol met een deegroller erover heen zodat je ongeveer een dikte hebt van 3 mm en overal even dik. Verwijder het bovenste bakpapier.
  5. Gebruik een scherp mes of een pizzaroller om het deeg in stukken te snijden. Het kan voor toastjes of voor wat grotere crackers zijn. Maal wat zeezout erover heen.
  6. Ongeveer 404 tot 45 minuten bakken op 150 graden. De crackers zijn dan goudbruin en voelen stevig aan. Bij het afkoelen worden ze knapperiger.
Notities

Recept Jolanda Peeters

Deel dit Recept