KHA Brood stengels

Koolhydraatarme broodstengels

Als je de keto tortilla’s en nacho’s al eens geprobeerd hebt kun je met dit veelzijdige recept ook broodstengels maken, crackertjes en zelfs een koolhydraatarme pizza bodem met de dunste korst die je kan voorstellen.

Het pizza recept volgt, maar eerst de broodstengels in een paar eenvoudige stappen.
Ze zijn krokant aan de buitenkant en zacht van binnen en echt super om te gebruiken voor allerlei dips. De dips volgen binnen kort. En lekker als “soep” stengel.
Als je de stengels nog droger en nog krokanter wil hebben , dan bak je ze ongeveer 20 minuten langer in de oven op 125 C.

koolhydraatarme-brood-stengels-slank4u2

Print Friendly
KHA Brood stengels
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Ze zijn krokant aan de buitenkant en zacht van binnen en echt super om te gebruiken voor allerlei dips. De dips volgen binnen kort. En lekker als "soep" stengel. Als je de stengels nog droger en nog krokanter wil hebben , dan bak je ze ongeveer 20 minuten langer in de oven op 125 C.
Prep Tijd
10 minuten
Kook Tijd
25-30 minuten
Prep Tijd
10 minuten
Kook Tijd
25-30 minuten
KHA Brood stengels
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Ze zijn krokant aan de buitenkant en zacht van binnen en echt super om te gebruiken voor allerlei dips. De dips volgen binnen kort. En lekker als "soep" stengel. Als je de stengels nog droger en nog krokanter wil hebben , dan bak je ze ongeveer 20 minuten langer in de oven op 125 C.
Prep Tijd
10 minuten
Kook Tijd
25-30 minuten
Prep Tijd
10 minuten
Kook Tijd
25-30 minuten
Ingrediënten
Stengels
Topping
Porties:
Eenheden:
Instructies
  1. Mix eerst de droge ingrediënten door elkaar en voeg daarna het water toe.
  2. Leg het afgedekt in de koelkast om 15 tot 20 minuten te laten rusten. Zet intussen de oven aan om 175 graden.
  3. Verdeel het deeg in vieren en daarna elk deel in vijf stukken. Maak je vingers nat en rol het deeg om soepstengels te vormen. Ongeveer 25 cm lang maken. Of tussen twee lagen bakpapier uitrollen en smalle repen snijden met een pizzaroller of zoiets.
  4. Leg op bakplaat met bakpapier en besmeer de stengels met eigeel (of iets anders om te plakken). Bestrooi met de zaden en/of geraspte kaas. Ik heb er zelf nog gerookt paprikapoeder over gestrooid.
  5. Plaats in de oven en bak 25 tot 30 minuten. Wil je ze wat knapperiger, zet de oven dan omlaag naar 125 graden en bak nog eens 25 tot 30 minuten.
Notities

Recept ketodiet, vertaald, bewerkt en foto's door Diana Voermans

Wil jij ook recepten voor ons vertalen (Engels), uitproberen en mooie foto's maken meld je dan aan voor ons vertaalteam.
Stuur een email naar slank4u2@ziggo.nl ovv vertalen recepten.

Deel dit Recept