Pagina inhoud

suikervrije-koolhydraatarme-bounty-bonbon-slank4u2
Koolhydraatarme “bounty” bonbon
Hieronder een prachtig, snel en makkelijk alternatief om zelf bonbonnetjes te maken Het is een alternatief voor de “bounty”. Het is natuurlijk niet zo zoet, maar je smaak veranderd ook als je een ketogeen of koolhydraatarm dieet doet. Je kunt het zo zoet maken als je zelf wilt uiteraard.
suikervrije-koolhydraatarme-bounty-bonbon-slank4u2
Koolhydraatarme “bounty” bonbon
Hieronder een prachtig, snel en makkelijk alternatief om zelf bonbonnetjes te maken Het is een alternatief voor de “bounty”. Het is natuurlijk niet zo zoet, maar je smaak veranderd ook als je een ketogeen of koolhydraatarm dieet doet. Je kunt het zo zoet maken als je zelf wilt uiteraard.
Ingrediënten
Instructies
  1. Doe de kokosolie in een pannetje en laat het zachtjes smelten, doe de zoetstof erbij en laat dit al roerend oplossen.
  2. Vervolgens voeg je de slagroom, kokosrasp en de kokosmelk toe en roer dit tot een homogene massa.
  3. Breng het mengsel nu aan de kook ( gaat snel) en blijf goed roeren ( kan snel aanbranden). Laat het een minuut of vijf zachtjes koken (regelmatig roeren). Haal de pan van het vuur en laat de massa afkoelen.
  4. Je kunt een bonbonvorm gebruiken, maar ook bv een ijsblok bakje of een papieren ( mini) muffin bakje.
  5. Druk een flinke theelepel van het mengsel in het bakje en zorg dat de vorm goed gevuld is, dus flink aandrukken.
  6. Zet dit ongeveer een half uur tot een uur in de koelkast totdat het goed is afgekoeld en stevig is.
  7. Breek de chocolade in stukjes en doe dit in een vuurvast glazen of aardewerken schaaltje. Zet dit in een bak met heet water en roer het tot het volledig gesmolten is. Je kunt de chocolade ook smelten in de magnetron met regelmatig roeren. Vind je de chocolade te dik, doe er dan een heel klein beetje gesmolten kokosolie bij zodat de massa dunner wordt.
  8. Druk de bonbons uit de vorm en haal deze helemaal door de chocolade en plaats dit op een platte plaat waar je bakpapier op hebt gelegd of nog beter een dun raster waar overtollig chocolade er nog af kan druppen. Als je de minimuffin vormpjes gebruikt, giet dan met een lepeltje een laagje chocolade op de kokos laag. Je bepaalt zelf de dikte. De chocolade massa koelt snel af, dus af en toe weer verwarmen zodat het dunner wordt om te verwerken.
  9. Weer hard laten worden in de koelkast (ongeveer een half uur tot een uur, afhankelijk van de grootte) en hoe dun de chocolade is.
  10. In de koelkast bewaren in een afgesloten bak, ongeveer een week of iets langer houdbaar. Je kunt ze ook invriezen.
Notities

Let op: Onze recepten zijn berekend met een Amerikaans voedingswaardesysteem.

Dit betekent dat je de vezels van de koolhydraten moet aftrekken in de onderstaande voedingswaarde tabel!

Wij hebben dit al voor je gedaan en per portie bevat dit 2 gr koolhydraten.
Geschikt voor : strenge fase.

Voedingswaarde
Koolhydraatarme "bounty" bonbon
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 87 Calorieën uit Vetten 72
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 8g 12%
Verzadigd Vet 6g 30%
Meerv. Onverzadigd Vet 0.1g
Enkelv. Onverzadigd Vet 1g
Cholesterol 4mg 1%
Natrium 5mg 0%
Kalium 26mg 1%
Totaal Koolhydraten 3g 1%
Voedingsvezels 1g 4%
Suikers 0.3g
Eiwitten 1g 2%
Vitamine A 1%
Vitamine C 0.1%
Calcium 1%
Ijzer 1%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.

Print Friendly

Dit delen:

Vind ik leuk:

Like Laden…