Koolhydraatarme “bounty” bonbon

Koolhydraatarme “bounty” bonbon
Koolhydraatarm, glutenvrij, vegetarisch, zuivelvrij, ei-vrij, suikervrij.
Recept 35 stuks, 2 gr koolhydraten per stuk.

Met de feestdagen in het vooruitzicht is het natuurlijk een kunst om suikervrije en verantwoorde traktaties te vinden in de winkels voor onze levensstijl. Zoek maar eens goed, dat is er amper te vinden. Je wordt overladen met suikerbommen en niet alleen met de feestdagen. Je bent dus eigenlijk verplicht om dit zelf te maken, wil je af en toe iets te “snoepen” hebben.

Hieronder een prachtig, snel en makkelijk alternatief om zelf bonbonnetjes te maken.
Het is een alternatief voor de “bounty”. Het is natuurlijk niet zo zoet, maar je smaak veranderd ook als je een ketogeen of koolhydraatarm dieet doet. Je kunt het zo zoet maken als je zelf wilt uiteraard.

Je kunt meer of minder zoetstof gebruiken, al gelang naar smaak. Je kunt zelfs zoetstof bij het chocolade mengsel doen zodat de bitterheid van de chocolade iets afneemt. Het chocolade mengsel moet dun zijn en dit krijg je door het goed te smelten. Ik vind het soms te dik en voeg dan wat gesmolten kokosolie toe. Het mengsel wordt snel hard, dus tijdens het bewerken af en toe weer verwarmen om zacht te laten worden.

Je hebt tegenwoordig overal wel leuke bakvormpjes, met name soms bij de Lidl heb je aanbiedingen, maar ook bij de Action. Siliconen vormpjes zijn prima voor dit recept, maar je kunt ook papieren bakvormpjes gebruiken zoals de muffinvormpjes. Je kunt een siliconenvorm met kleine rechthoeken gebruiken om een bounty reep te maken, bedenk dan wel dat dit een grotere hoeveelheid is, de koolhydraten zijn berekend naar 35 struks.

Als je de bounty bonbonnetjes invriest vind ik ze zelf lekkerder, net mini ijsjes. Je kunt de bonbonnetjes nog wat opleuken door er , als de chocolade nog niet gestold is, wat kokosrasp overheen te strooien.

Welke chocolade is nu geschikt?
We gebruiken altijd chocolade met minimaal 70% cacao. Hier zit dan minder toegevoegde suiker in.Hoe hoger het percentage, hoe lager de koolhydraten.
Tegenwoordig zijn er veel merken die mee gaan in de trend van suikervrij, maar blijf opletten en bekijk altijd het percentage koolhydraten en de ingredienten. Zoals je inmiddels wel weet is suiker verboden.

Het merk Lindt is het beste alternatief voor onze levenswijze, met de minste koolhydraten.
Als je chocolade met meer dan 70% eet, dan eet je daar maar een heel klein stukje van want dat vult heel snel. Maar of het dan ook nog zo lekker is? Snoep dus verstandig en neem maar een klein brokje per dag.

Ik las ergens een tip:
Wanneer je eens zo’n dag hebt dat je je grieperig voelt, zo van: ‘Oef ik weet het niet…volgens mij ga ik ziek worden’, neem dan een paar keer per dag een heel klein brokje pure chocolade van boven de 80%, en je zult zien dat de griep of verkoudheid niet door zal gaan zetten. (Bron: Daisha de Wijs).

Heb jij een lekker alternatief voor dit recept of een ander “bonbon” recept, laat het weten, dan kunnen we dit op de website erbij zetten.

Print Friendly
suikervrije-koolhydraatarme-bounty-bonbon-slank4u2
Koolhydraatarme "bounty" bonbon
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Hieronder een prachtig, snel en makkelijk alternatief om zelf bonbonnetjes te maken Het is een alternatief voor de "bounty". Het is natuurlijk niet zo zoet, maar je smaak veranderd ook als je een ketogeen of koolhydraatarm dieet doet. Je kunt het zo zoet maken als je zelf wilt uiteraard.
Porties
35 stuks
Porties
35 stuks
suikervrije-koolhydraatarme-bounty-bonbon-slank4u2
Koolhydraatarme "bounty" bonbon
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Hieronder een prachtig, snel en makkelijk alternatief om zelf bonbonnetjes te maken Het is een alternatief voor de "bounty". Het is natuurlijk niet zo zoet, maar je smaak veranderd ook als je een ketogeen of koolhydraatarm dieet doet. Je kunt het zo zoet maken als je zelf wilt uiteraard.
Porties
35 stuks
Porties
35 stuks
Ingrediënten
Porties: stuks
Eenheden:
Instructies
  1. Doe de kokosolie in een pannetje en laat het zachtjes smelten, doe de zoetstof erbij en laat dit al roerend oplossen.
  2. Vervolgens voeg je de slagroom, kokosrasp en de kokosmelk toe en roer dit tot een homogene massa.
  3. Breng het mengsel nu aan de kook ( gaat snel) en blijf goed roeren ( kan snel aanbranden). Laat het een minuut of vijf zachtjes koken (regelmatig roeren). Haal de pan van het vuur en laat de massa afkoelen.
  4. Je kunt een bonbonvorm gebruiken, maar ook bv een ijsblok bakje of een papieren ( mini) muffin bakje.
  5. Druk een flinke theelepel van het mengsel in het bakje en zorg dat de vorm goed gevuld is, dus flink aandrukken.
  6. Zet dit ongeveer een half uur tot een uur in de koelkast totdat het goed is afgekoeld en stevig is.
  7. Breek de chocolade in stukjes en doe dit in een vuurvast glazen of aardewerken schaaltje. Zet dit in een bak met heet water en roer het tot het volledig gesmolten is. Je kunt de chocolade ook smelten in de magnetron met regelmatig roeren. Vind je de chocolade te dik, doe er dan een heel klein beetje gesmolten kokosolie bij zodat de massa dunner wordt.
  8. Druk de bonbons uit de vorm en haal deze helemaal door de chocolade en plaats dit op een platte plaat waar je bakpapier op hebt gelegd of nog beter een dun raster waar overtollig chocolade er nog af kan druppen. Als je de minimuffin vormpjes gebruikt, giet dan met een lepeltje een laagje chocolade op de kokos laag. Je bepaalt zelf de dikte. De chocolade massa koelt snel af, dus af en toe weer verwarmen zodat het dunner wordt om te verwerken.
  9. Weer hard laten worden in de koelkast (ongeveer een half uur tot een uur, afhankelijk van de grootte) en hoe dun de chocolade is.
  10. In de koelkast bewaren in een afgesloten bak, ongeveer een week of iets langer houdbaar. Je kunt ze ook invriezen.
Notities

Let op: Onze recepten zijn berekend met een Amerikaans voedingswaardesysteem.

Dit betekent dat je de vezels van de koolhydraten moet aftrekken in de onderstaande voedingswaarde tabel!

Wij hebben dit al voor je gedaan en per portie bevat dit 2 gr koolhydraten.
Geschikt voor : strenge fase.

Voedingswaarde
Koolhydraatarme "bounty" bonbon
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 87 Calorieën uit Vetten 72
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 8g 12%
Verzadigd Vet 6g 30%
Meerv. Onverzadigd Vet 0.1g
Enkelv. Onverzadigd Vet 1g
Cholesterol 4mg 1%
Natrium 5mg 0%
Kalium 26mg 1%
Totaal Koolhydraten 3g 1%
Voedingsvezels 1g 4%
Suikers 0.3g
Eiwitten 1g 2%
Vitamine A 1%
Vitamine C 0.1%
Calcium 1%
Ijzer 1%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.

Deel dit Recept