Bloemkoolpuree met boursin

Vandaag zocht ik naar een lekkere puree, eentje die een beetje in de buurt kwam van een heerlijke aardappelpuree. En toen kwam ik een recept tegen voor een bloemkoolpuree met boursin. Ik heb het recept een beetje aangepast en het was heerlijk!

Je kunt de boursin en de kaas weglaten als je een lactose vrije puree wilt maken. Voeg dan wel meer knoflook toe aan het kookwater.
Bloemkool puree zonder knoflook kun je ook gebruiken in allerlei stamppotten zoals andijviestamppot en boerenkoolstamppot, maar de puree is een uitstekende vervanger van aardappelen bij tal van maaltijden.
Zonder spekjes is dit een ideaal vegetarisch gerecht. Er gaan geen eieren in dit gerecht dus ook geschikt voor mensen met kippen-ei allergie.

Ideaal als je geen bloemkool lust, de knoflook maskeert de bloemkool smaak, dus met dit recept ben ik persoonlijk heel erg blij.

Boursin
Het lekkerste roomkaasje uit Frankrijk dankt haar naam aan François Boursin. Hij raakte geïnspireerd door de in Frankrijk populaire fromage frais. Bij deze verse roomkaas werden altijd verse kruiden gelegd, zodat iedereen zijn eigen kruidenkaas kon maken. François Boursin verfijnde en perfectioneerde het recept. Tot hij in 1957 zijn eigen variant, Ail & Fine Herbes, op de markt kon brengen. Een authentiek Frans kaasje was geboren. Wat het anders maakte? De onderscheidende smaak van knoflook en fijne kruiden, gecombineerd met de zachtheid van roomkaas. En er bleek meer te kunnen met het kaasje. Zo is er bijvoorbeeld Boursin Cuisine, om heerlijk mee te koken. Met de unieke smaak van Boursin in een zachte smaakcombinatie met verse room. Ook zijn er de Boursin Minis, mini bolletjes roomkaas, waarmee je ieder gerecht verrijkt.

Boursin is geschikt voor alle fases binnen de koolhydraatarme levensstijl.
Het is vrij prijzig, je kunt dit vervangen door roomkaas met tuinkruiden en knoflook in de goedkopere varianten, het smaakt dan wel anders omdat het geen verse roomkaas is, maar kan evengoed gebruikt worden.
Je kunt het in tal van gerechten gebruiken en ook sausen mee maken.

Print Friendly
koolhydraatarme-bloemkoolpuree-boursin-spek slank4u2
Bloemkoolpuree met boursin
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
3 personen
Porties
3 personen
koolhydraatarme-bloemkoolpuree-boursin-spek slank4u2
Bloemkoolpuree met boursin
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
3 personen
Porties
3 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
  1. Snijd de bloemkool in roosjes, en doe deze in een pan met 2 teentjes knoflook en water.
  2. Kook de bloemkool circa 20 minuten.
  3. Giet de bloemkool af maar bewaar 60 ml kookvocht.
  4. Pureer de bloemkool, de teentjes knoflook en boter met een staafmixer.
  5. Doe bij de bloemkool de spekjes, geraspte kaas (bewaar nog een klein beetje om erover te strooien) peper,zout, boursin en het kookvocht en pureer dit weer.
  6. Roer nu de bieslook erdoorheen.
  7. Serveer het op een bord en strooi er nog wat kaas overheen.
Notities

Recept van Ingredienten. Aangepast door Christa Nagelhout.

Foto: Christa Nagelhout, aangepast en bewerkt door Jolanda Peeters

Deel dit Recept