Bessen parfait

Bessen parfait

Smakelijk en feestelijk toetje voor je kerstdiner, maar ook zonder gelegenheid een feestje om te eten.

Parfait wordt ook wel stilstaand ijs genoemd. Het is een luxe ijs soort die zonder machine gemaakt kan worden. Parfait is een luchtig mengsel van eidooier, room en suiker en kan in verschillende smaken bereid worden.

Het wordt stilstaand bevroren zonder in te roeren. Hoe lager de temperatuur van de diepvriezer is, des te beter het ijs wordt. Het beste is als de temperatuur tussen -20 en -30 graden Celsius ligt, want als het langzaam invriest worden ijskristallen gevormd.

Bessen zijn met de feestdagen weer volop te krijgen, ook ander rood fruit zoals bramen, frambozen en aardbeien. Het is dan wel van ver of uit de kassen en smaakt anders dan zomerfruit, minder smaakvol. Ook diepvriesfruit is uitstekend te gebruiken. Dit ligt bij de meeste supermarkten het hele jaar door in de vriezer.

Dit toetje is geschikt voor fase 2 van Atkins door het gebruik van yoghurt en de rode vruchten.
zowel tijdens de feestdagen als een perfect tussendoortje tijdens de zomerdagen.
Maak je een diner met meerdere gangen dan is deze parfait heerlijk als 3e gang om de smaakpapillen weer even te rebooten.
De hoeveelheid is dan voor 8 kleine glaasjes.

Print Friendly
koolhydraatarme-bessenparfait-slank4u2
Bessen parfait
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Smakelijk en feestelijk toetje voor je kerstdiner, maar ook zonder gelegenheid een feestje om te eten.
Porties Prep Tijd
2 personen 4 minuten
Passieve Tijd
2 uur
Porties Prep Tijd
2 personen 4 minuten
Passieve Tijd
2 uur
koolhydraatarme-bessenparfait-slank4u2
Bessen parfait
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Smakelijk en feestelijk toetje voor je kerstdiner, maar ook zonder gelegenheid een feestje om te eten.
Porties Prep Tijd
2 personen 4 minuten
Passieve Tijd
2 uur
Porties Prep Tijd
2 personen 4 minuten
Passieve Tijd
2 uur
Ingrediënten
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
  1. Doe de bessen, yoghurt en poeder zoetstof in de blender en pureer tot een glad geheel.
  2. Klop de slagroom stijf met wat zoetstof naar smaak.
  3. Voorzichtig met een spatel het yoghurtmengsel luchtig door de slagroom scheppen.
  4. Doe het mengsel in kleine (8) borrelglaasjes (als tussendoortje) of in 2 schaaltjes. Zet deze in de vriezer tot ze bevroren zijn.
  5. Keer de schaaltjes om en versier met een paar bessen.
Deel dit Recept